• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Wat doet deze splitter?


dekraan

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 feb 2018
Berichten
24
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hallo allemaal,

Dit is een hele makkelijke vraag, verwacht ik, maar:

Wat doet deze driewegsplitter precies? Wat ik denk: de coax die binnenkomt wordt opgesplitst in 3 kabels: 1 gaat naar mijn Ziggo modem, gaan de andere twee naar verschillende wandcontactdozen, bijvoorbeeld op zolder en in de woonkamer?

En ivm een radio en tv uitgang: stel dat de linkerdraad naar mijn woonkamer gaat, wordt hij dan bij die wandcontactdoos opgesplitst in tv en radio?
rps20180215_201925_092.jpg
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dekraan

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 feb 2018
Berichten
24
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Laatst bewerkt:

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Werkt de horizon box dan nu niet?
Kan de tekst op de splitter niet lezen, misschien een oud type?
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dekraan

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 feb 2018
Berichten
24
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De horizon box werkt momenteel goed. Ik wil de router echter vanuit de meterkast naar de woonkamer verplaatsen. Daarvoor moet een UTP kabel getrokken worden in de buis waar ook de coax zit. Dat moet kunnen, maar dan moeten ze ook samen in één wandcontactdoos en ik weet nog niet precies hoe dat werkt.

daarom ook mijn eerste vraag, ik hoopte stiekem dat die splitter in de meterkast betekende dat er 1 tv en 1 radiokabel waren, zodat ik de radiokabel kon vervangen voor een UTP. Maar dat is natuurlijk niet zo. If only!

Weet jij hoe het in de voor mij hopelijk nieuwe situatie met de coax zou werken? Is die ongesplit nog geschikt voor de horizon?
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Jij wilt je router verplaatsen in verband met een matig WiFi signaal als deze in de meterkast staat?
Nu heb je 1 router en 2 tv aansluitingen begrijp ik.
En je wilt een utp kabel erbij leggen, je gebruikt een eigen router?
Een coax- en utp kabel in één buis trekken gaat misschien net maar is wel een risico, voor je het weet zit de boel klem en heb je niks.
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dekraan

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 feb 2018
Berichten
24
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hi Robert,

klopt! Ik heb een eigen router die nu in de meterkast aan het modem van Ziggo staat. Ik wil de router naar de woonkamer. Op de plek waar hij moet komen, zit een dubbel stopcontact en de coax.

Een draad trekken lijkt me het meest logisch door de coax en online lees ik dat het zou moeten gaan. Liefst laat ik de coax-kabel erin en trek ik de nieuwe erlangs met een trekveer. Deze is al bij de gamma te huur vanaf 4 euro.

Ik heb overigens ook gezien dat Ziggo een monteur heeft die volgens de site ook kabels trekt (tegen een scherp tarief van 40,- voor het eerste uur). Morgen even bellen of zij dat willen komen doen. Dat scheelt mij een hoop moeite.

Blijf ik wel zitten met mijn vraag of de coax-kabel zonder splitter bij de wandcontactdoos voor tv en radio geschikt is voor de Horizon Box. Vraag ik ook morgen gelijk even, mocht niemand me hier tegen die tijd hebben geholpen :-)
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.307
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Die Radio &TV splitter is vooral voor oude analoge radio's nuttig. Moderne apparaten zoals de Horizon Box (Mediabox XL) kunnen gewoon het signaal rechtstreeks krijgen.
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dekraan

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 feb 2018
Berichten
24
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dank je Johnny! Ik hoef de coax dus niet meer te splitten, maar heb aan 1 uitgang genoeg?

Dan is het alleen nog een kwestie van foutloos trekken :-)
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
710
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik vind het nog steeds een beetje apart dat de telefoonkabel en de coax in dezelfde buis zitten maar wel op twee compleet verschillende plekken in de kamer uitkomen. Ik zou eens goed achter de muurplaten kijken om een beetje zicht te krijgen op hoe je draden nu precies door je huis lopen. Want je hebt wellicht geen trekveer nodig als je gewoon nieuwe UTP aan de telefoonkabel bindt en dan rustig gaan trekken.

Als je dan toch besluit om nieuwe kabel te trekken, vervang dan alles misschien door een Coax-UTP combikabel te kopen en dan door te trekken naar de Niko-doos die je hebt gelinkt.

Heb je verder de coax naar boven nodig? Als je boven geen tv hebt staan vervang je 3-weg splitter dan door een 2-weg splitter.