• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Wanneer wordt internetsnelheid aangepast.


Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
421
Netwerkkaart staat op 100 Mbps, hoe pas ik dit aan?
Is een Realtek
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.475
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zit er wel een gigabit kaartje in?
Alleen merknaam is niet genoeg, typenummer helpt met zoeken
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
421
Deze is het:
Realtek PCIe GBE Family.

Ik ga ook maar eens kijken of mijn router juist is ingesteld.
Bij mijn weten gebruik ik goede kabels. Maar een keer switchen kan geen kwaad.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.475
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Een GBE is een gigabit kaartje volgens mij.
Andere netwerkkabel eens proberen.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
73
Netwerkkaart staat op 100 Mbps, hoe pas ik dit aan?
Is een Realtek
Welk OS versie.

In netwerk centrum heb je adapter opties. Dan met rechts op de netwerkverbinding klikken en status. Dan zie de "link snelheid". En als je met rechts drukt en kiest voor eigenschappen kun je bovenin een knop indrukken om de adapter-setting te wijzigen. Daar ergens kun je de snelheid hard instellen.

Het komt echter niet vaak voor dat ie daar niet op automatisch staat. En met automatisch hangt het van de kabel-kwaliteit en router af welke snelheid je krijgt.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
421
Ik heb WIN 10.
En de router is een ASUS RT-AC68U

Daar staat bij LAN1 100Mbps, maar kan ik dat aanpassen? Zoektocht op internet heeft niet heel veel opgeleverd.

Ik heb de netwerkadapter op 1.0Gbps full duplex gezet.
 
Laatst bewerkt:

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
73
Ik heb Daar staat bij LAN1 100Mbps, maar kan ik dat aanpassen? Zoektocht op internet heeft niet heel veel opgeleverd.

Ik heb de netwerkadapter op 1.0Gbps full duplex gezet.
En geeft ie nadat je hem op 1.9Gbps hebt gezet nog steeds 100Mbps aan?

Dan zit het in de kabel of de router.

Een 1.0 Gb-kabel moet ook alle acht aders verbonden hebben anders krijg je maar 100Mbps. Misschien heb je een oude of eigen gemaakte kabel die alleen 4 aders gebruikt.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
421
Ah, ik heb nog een oudere kabel. Ik ga daar eens naar kijken, snel internet en alles wat erbij komt is nieuw voor mij.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
421
Geldt dit dan voor alle kabels, 8 adrig, ook die van de router naar de PC's, of alleen vanaf het aansluitpunt in de muur naar de router?
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
73
Dat geldt voor alle kabels en wandcontactdozen van de router naar je pc (en natuurlijk ook tussen modem en router). Maar ik neem aan dat de korte kabeltjes toch wel standaard zijn en 8 aders doorverbinden hebben. Het komt vaker voor dat langere zelfgeknepen kabels (en contactdozen) dan alleen 4 aders gebruiken. Of zelfs 4 gebruiken voor één aansluiting en de andere 4 aders voor de andere aansluiting. Dan ga je daar met 1gb niet mee komen en moet je die wandcontact dus vervangen door een enkel exemplaar.

Ook is het zo dat je met cat5e-kabel een korte afstand 1gb wel kunt halen. Als je (veel) langer moet gaan dan is cat6 verstandiger.

Je kunt het overigens vrij snel testen door de computer even in de buurt van de router te zetten en met één goede kabel aan te sluiten.