Wandcontactdoos of AOP vervangen?

Hoe dan? En welke zijn dan goed?
constructie is gammel, zat al gauw beweging in het geheel. en qua monteren gaat het snel fout.
de andere voorbeelden in dit topic zijn goeie opties, kortweg alles met een kabelkeur.
Je kan eea simpelweg krijgen bij ziggo-winkels voor redelijke (vaak goedkoper dan elders, ik weet, dat klinkt bijna tegenstrijdig) prijzen.
 
@raovinge, Zo doe ik dat af en toe ook, maar ging laatst toch mooi de mist in met zo'n verloopfrutsel. De verbinding was binnenin verbroken, wat je van buiten niet kon zien. Kennelijk weer zo'n wanproduct uit China.
 
Laatst bewerkt:
Daar zit inderdaad ook verschil tussen. Meestal is de prijs wel een indicatie. Die van een merk gebruik ik al jaren en zijn ook 100% betrouwbaar. Van de goedkopere no-names weet ik, dat ze dat niet altijd zijn en dat ik er wel eens eentje moet weggooien. Dus per saldo gewoon een merk kopen. Uiteindelijk net zo duur.
 
Monteer nog steeds overal f-stekkers op en dan verloop f naar coax stekker
Een f-stekker is ook coax. Coax stekkers zijn er gewoon in twee soorten, de "gewone" als ik het zo mag noemen en f-stekkers. Overigens letterlijk nooit problemen gehad met beide soorten, dus wat mij betreft heb ik geen enkele voorkeur. Ik moet er wel bij zeggen dat eenmaal geplaatst bij ons betekent dat we er bijna nooit meer naar omkijken. Het zou best kunnen dat je het met regelmatig verbindingen verbreken wel merkt. En daarbij, de een gaat met dat verbreken wat ruwer om dan de ander.

Overigens heeft monteren van een f-stekker gecombineerd met zo'n verloop naar mijn gevoel weinig toegevoegde waarde, immers op het eind heb je toch een "klassieke" stekker met alle al dan niet vermeende eigenschappen, bovendien gepaard met een gering verlies in signaalsterkte. Maar goed, als je dat een beter gevoel geeft is er weinig op tegen.
 
Op de versterker die Ziggo levert zitten ook maar alleen f-stekkers, tenminste op die ik heb gekregen.
Met de nadruk op "gekregen".
Jos
 
Een goede IEC-connector is beter dan een slechte F-connector. Oorspronkelijk was de F-connector de Amerikaanse tegenhanger van de Europese IEC-connector maar begint meer en meer de defacto standaard te worden. De F-connector heeft in principe iets betere eigenschappen als het gaat om frequenties boven de 500 MHz. Let wel, de standaard F-connector gebruikt de kern van de coax-kabel ook als pin van de connector, pas derhalve bij het monteren goed op of de connector bij de kabel hoort en de kern niet te lang of te kort wordt afgeknipt. Bij kant en klare kabels zou dat probleem niet moeten spelen natuurlijk.
 
Terug
Bovenaan