• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Waarom ik eigenlijk niet meer UPC tv kijk.

MrFloris

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2006
Berichten
1.040
[niet een klacht, meer een ervaring delen post]

Ik moet even kwijt dat ik een enorme tv fan ben. Maar oa. vanwege de reklame ik eigenlijk niet meer televisie kijk. Digitale TV Royal met DVR van UPC maakt het weer iets prettiger. Tot een punt.

Dit digitale gebeuren is geweldig. Mijn oude Sony Wega 4:3 TV ziet er nog steeds prachtig uit. En met DTV eigenlijk weer alsof het nieuw is. Met zo weinig HD zenders in NL is het nutteloos in mijn boekje om op HD te investeren (maar dat is aparte discussie). Dus wat ik heb met wat on demand tv en dvr; is het prima voorlopig.

Nou .. het digitale gebeuren zorgt er eigenlijk ook voor dat mijn tv echt voor maand na maand uit staat. Even half uurtje zappen tussen kanalen is een irritatie geworden. Niet alleen vanwege de reklame die ERG HARD IS qua geluid, maar ook constant. Maar nu ook doordat elke zoveelste zender een 'spam' zender van UPC is. Rode knoppen, auto inlog naar digitale menu, etc. Je kunt niet even zappen zonder klem te zitten op upc preview channel of games channel, etc. En als je net gewend bent dat het op zeg, 14 zit en je auto next / upc-knop / next doet om zo snel mogelijk eroverheen te komen, schuivelen de zenders weer door elkaar.

Het is gewoon jammer dat het niet standaard uit staat, en die gene die er gebruik van willen maken het aan kunnen zetten. Ik wil gewoon 'zappen' zonder storing. Ik weet eigenlijk al welke zenders ik wel of niet leuk vind, met andere woorden: die ik nooit zal bezoeken tenzij ik misschien met de hand op guide druk en specifiek doorheen ga snuffelen.

De irritatie is eigenlijk zo groot dat ik niet de moeite wil nemen om te kijken of er ondertussen een uit knop voor is. Of dat ik voor de 25ste keer een 'voorkeur zenders' ga instellen (wat volgende maand met upgrade weer weg is). etc. Mijn tv staat eigenlijk gewoon uit. En na paar maanden neem ik de dvr even snel door, waar meestal afleveringen gemist zijn, gecancelled, of gewoon 5 tot 10 minuten mist omdat tv niet betrouwbaar is met uitzenden etc.

Mijn ervaring is: ziet er prachtig uit; als je de harde reklame kunt accepteren en de trage zappen, en weet wat je zoekt. Dat is niet wat ik wil.

Tegenwoordig kijk ik meer podcasts, online tv, koop ik de dvd boxset wel. En allemaal op de iMac. ipv tv.

Ik zit er eigenlik aan te denken om mijn 3 in 1 op te zeggen, maar helaas zit je vast aan 16 euro analoog tv, en is TV gratis bij 3 in 1 .. dus ik verdien er 2 euro mee. na ja, laat dan maar, .. denk je dan. En als mijn tv kapot gaat weet ik niet of ik een nieuwe koop.

Misschien ben ik tech/media moe? Ik dacht dat de tech en media en user interface allemaal moest bijdragen aan user experience en progressive user interface enhancement. Ik ervaar dit niet zo.

Ik kan niet wachten op 1gbit in Amsterdam zodat ik UPC kan opzeggen en flatfee heb voor internet, en dan telefoon via iphone en google voice. Geen landline, geen tv, geen analoge kosten alleen maar voor internet.

Dit moest ik even kwijt.
 
R

Reboot80

Ik ben het helemaal met je eens.

Ik ga ook mijn 3 in 1 bundel opzeggen zodra dat kan.
Ik heb er voor over analoge tv te kijken dan de irritatie van digitale tv te verdragen van UPC.

Best jammer, nu de digitale tv al lang genoeg bestaat om al gebruikers vriendelijker te zijn dan het nu is. :(