Voorwaarden Go TV website en App, mag geen opnames maken.


danny53

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2015
Berichten
423
Volgens de voorwaarden van de Go TV website en App mag ik geen opnames maken van de content. Ik zou dus bv. geen opname mogen maken van NPO 1.
Diezelfde NPO 1 zit echter wel onbeveiligd, FTC dus op de kabel. Dit is per wet ooit gelegaliseerd destijds met de video recorder, dat je voor eigen gebruik opnames mag maken van TV zenders. Dit is nu zover mij bekent nog steeds zo.
Maar via Go mag dit opeens niet meer? Wat is het verschil buiten de gebruikte techniek?, het is hetzelfde programma op dezelfde zender. Kijk voor het (betaalde) On Demand aanbod valt dit nog wel te begrijpen. Maar de NPO?

Liberty Global steld dat het opnemen (capturen) van zenders vanaf Go illegaal is. Echter dit staat toch gelijk aan het opnemen vanaf het DVB-C FTC signaal? Of zit het in het capturen? capturen is illegaal maar opnemen niet?, in dat geval als ik een TV zender met een camcorder film is dat opeens illegaal, terwijl het uiteindelijk wel op hetzelfde neerkomt.
 
Laatst bewerkt:

Gerardus

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 jun 2008
Berichten
977
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Je gaat voorbij aan het feit dat je met Go meer kunt dan met kijken via DVB-C.
Met je tablet of laptop kun je overal kijken. Ook in het buitenland of op andere plekken in Nederland.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.382
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dan kunnen ze er nog steeds tegen zijn.

Volgens mij Is er vanuit Europa doorgedrukt dat ze er geen regioblokkade meer op mogen zetten. (bron) Uit zichzelf had Liberty Glabal dat nooit gedaan.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
821
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Een beetje hetzelfde als die telefoonproviders die lopen te pochen dat je nu niet meer extra betaalt over de grens binnen de EU. Reclame maken voor dingen die je opgelegd zijn door de wet.
 

Sample

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 mei 2017
Berichten
404
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Daarom heeft ziggo op deze pagina
https://www.ziggo.nl/televisie/online-tv-kijken/
natuurlijk het volgende staan:

Neem je tv lekker mee
Kijk nu ook op vakantie in de EU, met Ziggo GO.


omdat ze er keihard tegen zijn ???
Logisch dat ze dat neerzetten.. Brussel heeft via wetgeving bevolen dat wij bijvoorbeeld Ziggo Go in heel Europa kunnen gebruiken.
Dat is hetzelfde riedeltje als wat er net heeft gebeurd met de Ziggo kabel, het ACM dwingt Ziggo die open te stellen..
Ziggo is tegen de bovengestelde punten... maar let wel;
Ziggo is een bedrijf en een bedrijf is er om winst te maken.. ook heeft Ziggo aandeelhouders.. dus moeten de winsten steeds meer zijn.. dan moet je dus "lief" tegen de consumenten zijn.
 

Tv-Kijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2009
Berichten
2.129
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Tegen dat kabel openstellen, moet Ziggo echt alles uit de kast halen.

Die app niet, hebben ze ook niet gedaan.

Vodafone had al voordat de EU, dit oplegde in heel de EU abonnementen met vaste prijzen
 

Sample

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 mei 2017
Berichten
404
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Tv-Kijker wat jij kwaakt is 100% onzin en gelogen, Vodafone is nooit zo geweest.. pas sinds Brussel met wetgeving is gekomen.
Ik zie btw nog steeds geen harde reden om monopolie positie van Ziggo te rechtvaardigen... ja het klopt dat KPN hier ook wat aan kan doen, maar dat is geen reden voor Ziggo om de prijzen alsmaar te verhogen met de tekst 'Je kan je contract ontbinden"... omdat niet iedereen ergens anders terecht kan.
Nogmaals; als ik vertel tegen familieleden wat ik betaal aan Ziggo.. dan vraagt men; Zo duur? Dan zeg ik direct; kon het maar goedkoper.. en geloof mij.. ik kijk om de week of het ergens anders goedkoper kan.. maar neen.. omdat je verplicht internet + TV moet nemen.. alleen TV is niet mogelijk helaas.. wat logisch is.. wij hebben in Nederland geen OTT diensten zoals ze die in Amerika wel hebben zoals Sling tv en directv now...
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.382
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Liberty Global is niet perse tegen om klanten te pesten, maar zij moeten meer uitzendrechten betalen als een film Europawijd ontvangen kan worden. Voor opnames van films met rechten zal iets vergelijkbaars gelden.
Hier lijkt het me meer een software probleem. Blijkbaar heeft men geen zin gehad om het programma complexer te schrijven, met onderscheid tussen publieke uitzendingen waar ze niets voor opslag hoeven te betalen en uitzendingen van films met meer rechten.

…ik kijk om de week of het ergens anders goedkoper kan.. maar neen.. omdat je verplicht internet + TV moet nemen.. alleen TV is niet mogelijk helaas.. .
Digitenne heeft TV-only voor maar 15.50 per maand. Alleen TV kan dus wel. (alleen geen Duitstalige TV erbij)