Videoland en Netflix via Horizon box!


Venderwel

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 feb 2005
Berichten
41
Michiel,

- Ik gebruik inderdaad de Horizon box als modem en router.
- ReplayTV en Ondemand werken naar behoren Een enkele keer niet, iets met foutcodes 8020 ofzo...maar dat is 1 van de 99 keer zeg maar.
- Ja ik heb een NAS

Nu ben ik normaal gesproken zelf wel van de 'Servicedesk' oplossingen, maar dat was ik nu even vergeten, dus de vrouw net gevraagd om de box eens uit en aan te zetten en dat lijkt al best wel wat gedaan te hebben.
 

michieldejong

Quality Member
Lid geworden
17 aug 2009
Berichten
1.314
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je weer problemen hebt zou je kunnen proberen (tijdelijk) je NAS uit je netwerk te halen. DLNA zou eventueel verstorend kunnen werken voor de Netflix app.
 

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
27
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Apps werken bij mij niet op de horizon box, ook niet na op aanraden van de helpdesk een factory reset.
Kanaal 150/151 laten slechts de logo's zien en via knop terug => apps => OK => OK gaat die terug naar het TV-kanaal en reageert niet meer op de afstandbediening. Alleen menu knop en channel up/down reageren dan nog. Via menuknop komt de controle wel weer terug.

Weet dat de coax verbinding matig is, replay TV en on demand werken wel goed.
Verder is de box alleen met coax aangesloten, voor netwerk en telefonie heb ik een modem.

Overigens geen man overboord, mijn TV heeft ook apps en Netflix kijk ik via een Chromecast. Werkt even beter dan het smart gedeelte van de TV.

Wil het wel aan de praat krijgen op de Horizon, niet omdat het moet maar omdat het kan :)
 

meesje

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mei 2007
Berichten
127
Heb je al geprobeerd om je Horizon box aan je bestaande netwerk te koppelen? Ik heb dat ooit wel eens gedaan. Sinds de Netflix app beschikbaar is, heb ik nog geen problemen gehad.
 

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
27
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ben wat huiverig om de Horizon Box op het netwerk aan te sluiten, apparaat is ontworpen om "baas" van het netwerk te zijn ipv client. Gaat die straks na een update/reset de boel in de war schoppen met geactiveerde DHCP.

App functionaliteit werkt dus niet met alleen de coax aangesloten?
 

MindWarp

Product Tester
Lid geworden
19 feb 2014
Berichten
367
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
@karel68
Als de apps van Netflix en Videoland, via het app overzicht, op je Horizon werken moet het ook via 150 en 151 lukken, die kanalen zijn niet meer dan een link naar de betreffende apps.

Geloof nou niet direct dat de werking van de apps op Horizon als voorwaarde heeft om de box aan je eigen netwerk te moeten koppelen. Zelf heb ik wel dat Horizon de "Kapitein op het schip" is, al jaren, en het werkt nog steeds perfect maar dat terzijde..

Wanneer alle apps niet werken kan het die zgn Maintenance mode zijn waar je box niet in terecht komt wanneer deze in standby staat.. Je zegt immers dat je hem alleen voor TV kijken gebruikt dus heb je de box waarschijnlijk in die ECO stand staan bij het stroomverbruik. Als dat zo is, zet hem dan maar eens een dag of wat op Hoog om te kijken of dan die Maintenance Mode word uitgevoerd.

Check in het diagnostiek scherm bij laatst bijgewerkt op de 2e datum. Je kan daar ook meteen controleren wanneer de firmware voor het laatst is bijgewerkt ( 1e datum ).

In alle gevallen kan je altijd een PM sturen naar Anne-Ziggo van Webcare, die heeft een soortgelijk iets bij mij ook opgelost.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
27
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@MindWarp
Apps starten ook niet op via menu apps, overigens staan Netflix en Videoland er niet tussen. Youtube wel, als ik die probeer te starten schiet de box door naar het achterliggende TV kanaal en reageert de afstandsbediening niet meer. Via menu knop kan ik dan terug om weer een werkende afstandsbediening te hebben.

Energieverbruik in stand-by staat op hoog, is nodig om opnames vanaf afstand in te stellen.

In het diagnostiek scherm staat de 1e datum op onbekend en de 2e op 02-01-2017, die onbekend kan komen door de factory reset op 01-01-2017. Volgens de helpdesk van Ziggo en de box heb ik de laatste software.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

MindWarp

Product Tester
Lid geworden
19 feb 2014
Berichten
367
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ah, OK..

Enige wat ik je nog mee kan geven is een geforceerde update proberen. Hoe je dit doet vind je hier..

Helpt dit ook niet dan is het denk ik slim om even contact te leggen met de webcare team hier op het forum, zoals ik al zei Anne-Ziggo heeft een soort gelijk iets ook bij mij verholpen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
27
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dank voor de tip (geforceerde update).
Apps werken nu wel.