Video deurbel connecten lukt niet!

Status
Niet open voor verdere reacties.

F1951

Forum Gebruiker
Berichten
5
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb een Eken V7 video deurbel aangeschaft maar deze wil niet een verbinding maken met de router, de melding router niet gevonden wordt gegeven! Als ik de bel via mijn mobiel connect wordt hij wel gezien maar zodra ik dan via het programma livehome probeer verder te gaan dan krijg ik deze boodschap router niet gevonden! Wie o wie heeft dit al eens meegemaakt? Ik heb de mediabox xl van Ziggo.
 
Heb je wel WiFi bereik als je met je telefoon buiten bij de bel staat?
Maak je gebruik van 2.4Ghz Wifi, dat heeft de Eken namelijk nodig.
 
Ik probeer in huis dicht bij de box de bel te connecten op ongeveer 3 meter afstand van de box!

Het connecten gebeurd via livehome en mijn mobiel ziet de bel wel maar als ik dan via dat programma wil connecten met het 2,4 netwerk dan wordt de router niet gezien!
 
Is je telefoon dan ook met je eigen wifi netwerk verbonden op het moment dat je de LiveHome app opstart?
Die melding geeft in principe aan dat je niet op je eigen wifi netwerk zit. Mogelijk is telefoon dan rechtstreeks verbonden met de Eken, dat gaat dan niet werken.
 
ik vermoed hetzelfde, je moet de bel aan je wifi koppelen en de telefoon ook aan de wifi en niet direct naar de bel. Misschien dat dit de eerste keer nodig om de juiste wifi gegevens in te voeren maar de bel moet aan de Wifi gekoppeld worden, zodra dat succesvol is kun je verder.
 
Laatst bewerkt:
Of, een mogelijk raar idee, jouw 2.4 Ghz netwerk staat op kanaal 13. Er bestaat apparatuur die daar niet mee om kan gaan.
 
Als ik bij het connecten in de wifi kijk van mijn telefoon dan zie ik de bel ook staan en dan klik ik op verbinden en dat is dus niet goed als ik het goed begrijp?
 
Inderdaad, je moet je telefoon gewoon laten verbinden met je eigen wifi netwerk.
Daarna de LiveHome app starten en instructies volgen. Daarmee ga je (als ik het goed begrijp) de Eken configureren.
 
Ga kijken of dat lukt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan