• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Verschil CI+ module en Mediabox Next?


Badger

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2019
Berichten
2
Goedemorgen mensen,

Ik ben al jaren klant bij Ziggo en gebruik als digitale ontvanger tot op heden een Humax 5200C (ik heb de Mediabox XL vermeden). Sinds kort heb ik een nieuwe Philips TV inclusief een gecertificeerd CI+ slot. Het liefste zou ik daarom af willen van mijn HUMAX en gebruik maken van een CI+ interactieve module (scheelt weer een extra kastje). Ook heb ik vernomen dat de Mediabox Next binnenkort uitkomt, wat ook een verademing schijnt te zijn. Ik wil graag gebruik maken van opnemen via internet (dus via de ziggo GO app een opname overal ter wereld in kunnen plannen en deze later op TV kijken).

Ik heb nu een aantal vragen waar ik tot op heden geen antwoord op heb kunnen vinden.

1) Kan een CI+ module hetzelfde als een Mediabox Next? Zonee....wat zijn de verschillen?
2) Heb ik een zwaarder TV abonnement nodig voor opnemen via de Ziggo GO en afspelen op TV (ik heb nu alles-in 1 met lichtste tv abo)
3) Kan ik via de interactieve CI+ module ook opnemen via internet zoals met de ziggo GO app, zonder gebruik te maken van USB of HD aangesloten op TV?
4) Is de beeldkwaliteit tov de Humax beter bij gebruik makend van een CI+ of Mediabox Next?

Alvast dank mensen!
 

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
607
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
1. Aangezien ik geen Mediabox Next (wel een Mediabox XL) heb kan ik ook niet de verschillen aangeven met een CI+ module. Ik gebruik de MediaBox XL alleen om programma's op te nemen zodat we de reclame blokken van 8 minuten kunnen doorspoelen. TV kijken doe ik via de CI+ module met 1 AB en geen 2.
2. Volgens mij niet alleen een Mediabox die kan opnemen. Werkt feilloos met de Mediabox XL
3. Volgens mij kan dat niet
4. Beeldkwaliteit is sterk afhankelijk van de persoon die kijkt en van het programma dat je kijkt. De meeste programma's op de commerciele zenders zijn niet om aan te zien ook al zouden ze in 4K worden uitgezonden.:)
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.306
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
1) Mediabox Next is veel uitgebreider. Hiermee kun je meerdere zenders tegelijk opnemen. Maar je kunt ook makkelijk programma's terug kijken (replay) of een programma vanaf het begin kijken als je te laat inschakelt. Daarnaast nog meer zoals apps. Ik zou zeggen, kijk eens op de site van Ziggo: https://www.ziggo.nl/klantenservice/mediabox-next

2) Als je CI+ hebt, dan kun je eventueel opnemen als je TV dat ook aan kan. Moet je wel een harddisk kunnen aansluiten. Daar heb je geen zwaarder abonnement voor nodig. Dit is wel wat beperkt, je hebt dan eigenlijk 2 CI+ kaarten nodig in je TV wil je kunnen opnemen en TV kijken tegelijk.
Wil je met een mediabox opnemen, dan heb je wel minimaal 'TV Complete' nodig. Zie ook https://www.ziggo.nl/alles-in-1/zelf-samenstellen/

3) Nope

4) Wat ik tot nu toe gezien heb zijn de verschillen minimaal en zou ik geen winnaar kunnen noemen qua beeld kwaliteit. De Next is nu wel de enige die 4k content kan afspelen bij Ziggo dus die heeft wel een streepje voor.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.451
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En overal ter wereld met ZiggoGo opnames inplannen?
Binnen de EU werkt dat wel maar de rest van de wereld?

Ik heb twee CI+ modules in mijn tv en heb de Mediabox XL de deur uit gedaan.
Kan kijken en opnemen tegelijk.
Deze nog geen moment gemist.
On demand en dergelijke zaken gebruikte ik al nooit.
 
  • Leuk
Waarderingen: C0re

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.698
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Voor On Demand heb je al heel veel voor handen zonder de mediabox. Apps als NPO Start in combinatie met een chromecast. Heb je geen abonnement voor nodig, alleen Internet.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
11.451
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik gebruik inderdaad wel NPO start, via mijn AppleTV werkt dat geweldig.
Van de NPO zenders hoef ik niets meer op te nemen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Badger

Badger

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2019
Berichten
2
Dank allen voor de reacties. Helaas is de CI+ module dus niet zo interactief als ik gehoopt had. Ik ga dus toch maar voor de mediabox next, icm het midden abonnement. Jammer dat Ziggo geen vergelijkingstabel heeft waarin de functies tussen een CI+ module en een ontvanger (bijvoorbeeld de next) heeft waarin je precies kunt zien wat de mogelijkheden zijn. Ik had gehoopt dat de CI+ module een soort weergave was van de ziggo go app. Dus via de app een opname inplannen, of een aantal tegelijkertijd en deze dan via de CI+ module kunnen afspelen wanneer je wil. Ik dacht dat de Next alleen extra apps zoals youtube, netflix etc etc zou hebben, die zitten tegenwoordig op de tv zelf, dus niet perse nodig...