Veronica speelt speelfilms versneld af

Ik geloof best dat de studio..het beeld versnelt. Dat kon ook eerder met het afspelen van de cd.
 
Ik denk eerder dat er geknipt wordt in de film. Valt de meeste mensen toch niet op en je kan zo een stuk meer reclame kwijt.
 
we kijken tegenwoordig digitaal. er is geen tv meer te krijgen met een pal tuner.
of je moet nog naar een oude gloeilamp kijken, dan heb ik niets gezegd/geschreven.

Sterker nog in vrijwel alle TV's zit nog analoge tuner en dat het digitaal is zegt niks over het aantal frames per seconde, dat is nog steeds 25 namelijk.

Maar ik geloof ook dat ze gewoon knippen, dat 24/25 fps verschil ga je in de praktijk niet merken.
 
Laatst bewerkt:
als je een analoge film die met 24 beeldjes / seconde is opgenomen op de normale snelheid gaat scannen tbv uitzending op TV - die met 25 frames / seconde werkt - kom je steeds 1 beeldje per seconde tekort.
je hebt dan de keuze om óf te gaan interpoleren wat een hoop kwaliteitsverlies oplevert, óf eenmaal per seconde een beeldje dubbel te scannen, wat een schokkerig beeld oplevert.
de "ideale" oplossing is om die 24 beeldjes / seconde film versneld te scannen, waardoor er in één seconde 25 originele beeldjes zitten ipv 24. daardoor loopt de film inderdaad te snel, en dat is al sind jaar en dag zo. niks nieuws onder de zon.
het valt alleen op omdat moderne digitale films wel op 25 frames zijn opgenomen ge-edit en ook zo worden afgespeeld.
 
Bedankt voor de reacties allemaal... het valt dan enigszins te verklaren waardoor de 'baarden in de kelen' zijn verdwenen en bewegingen veel sneller voorbij schieten. Mogelijk dan met als doel, meerdere speelfilms op rij uit te zeden e.d. Maar toch, het went niet en is vrij hinderlijk. Heeft het überhaupt zin om de PAL/NTSC aan te passen... moet zien of mijn tv daar de optie hiertoe heeft.
 
Nee, dat heeft geen nut. Het aangevoerde signaal is immers 25 beelden per seconde. Dat ga je op je tv niet terug naar 24 krijgen.
Wat je wel zou kunnen doen is: zoek een streamingsdienst die je op jouw tv kunt gebruiken die de originele framerate aanhoudt.
Of anders een download met 24 fps die je via DLNA of iets dergelijks op je tv kunt vertonen.
Als het goed is herkent de tv de framerate en past zich daarop aan.
 
Terug
Bovenaan