• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ventilator Mediabox Samsung SMT G7401


cyprian

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2006
Berichten
9
Kan iemand op dit forum een goede verklaring geven voor het feit dat sinds ongeveer een dag of 10 geleden de ventilator van mijn mediabox een paar keer per uur circa 10 seconden begint te loeien, terwijl ie dat nooit eerder (2 jaren) heeft gedaan.
Ik schijn volgens "Instellingen" de laatste software-update te hebben, maar wanneer dat is gebeurd staat er niet bij vermeld. Terugkeren naar het menu lukt niet, dus ik heb de box opnieuw moeten opstarten. Is mijn Samsung aan het einde van zijn levensduur?
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.537
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zou maar zo kunnen dat het einde gaat naderen. Heb je de ventilator al eens schoongemaakt? Zuigen of blazen.(niet open maken En heeft de box voldoende ruimte om zijn warmte kwijt te kunnen?

Kijk ook hier eens voor oplossingen.
 
Laatst bewerkt:

Messi Forever

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2020
Berichten
31
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het kan zijn dat er wat stof in je mediabox is gekomen. Daarom kan het geen kwaad om de roosters te stofzuigen. Op deze manier maak je de ventilator stofvrij. Zet je stofzuiger wel op de laagste stand.

Het bovenstaande is 1 van de 5 aanbevelingen, die Ziggo adviseert bij ventilator problemen. In de praktijk kan het op deze wijze via de roosters stofvrij maken helpen. Echter in het algemeen is het een teken dat de mediabox XL aan vervanging toe is. Ik spreek uit eigen ervaring.
 

Messi Forever

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jul 2020
Berichten
31
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Probleem was al opgelost door ts en de oplossingen die je aandraagt staan ook in bericht #2 @Messi Forever ever
Ik wilde aanvullend erop wijzen dat het stof blazen met een stofzuiger in de laagste stand over het algemeen een tijdelijke oplossing biedt voor het probleem. In mijn geval heeft het ongeveer 1 jaar geleden slechts 4 weken geholpen. Vergelijkbare ervaringen heb ik diverse keren gelezen in berichten op het Ziggo Community forum. Dus niet te vroeg juichen wanneer je de mediaboxXL op deze wijze uit een fan alarm weet te krijgen.
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.709
Ziggo
Geen Producten
Is ook een tijdelijke oplossing... die box gaat kapot. Je bent niet de enige die deze ervaring heeft. Maar goed, lekker laten gaan. Als men het beter wil weten, vooral geen extra tips geven. Is al zo lang met uh...

Maar het is wel beter om de fan tijdens het schoonmaken met een schroevendraaier te blokkeren en dan schoonzuigen. Niet te lang uiteraard en met de box van het stroom.

Wil je de kans op een terminale fan-alarm nog wat kleiner maken, dan moet je de 3 thermalpads op de chips vervangen door echte koelpasta (zoals je dat ook in een PC doet om het contact tussen chip en koeler te verbeteren). Uiteraard mag dit niet en promoot niemand dit, maar is wel behoud van het apparaat.
 
Laatst bewerkt: