Het is zeker niet zo dat een Mac (of een Linux PC) minder bevattelijk is voor malware als een Windows PC.
Sorry, maar ik ben dat niet met je eens. Linux installaties zijn 'van huis uit' qua beveiliging veel minder bevattelijk voor besmettingen met malware en virussen dan Windows-installaties. Executable malware proggies hebben geen enkele kans om schrijfrechten te verkrijgen (root-privileges zijn daarvoor nodig) als je als normale gebruiker je linux systeem gebruikt. Mocht er ooit een linux-virus actief worden die zich op /home/user richt, dan is een simpele backup voldoende: er is gelukkig geen 'registry' in Linux waar malware zich aan kan vergrijpen. Veel Windows gebruikers gebruiken hun systeem als admin ("root") met autologin en klagen dan bij besmettingen. Heel dom, maar een beetje inherent aan overdreven 'gebruiksgemak'.
Ik gebruik als main-OS Linux sinds begin 2003 en ben in Linux nog nooit malware of een virus tegengekomen, op geen enkele pc, ook niet op mijn testsysteem met (vaak) 5-6 geinstalleerde linux multi-boot distributies. Ik draaide in Linux alleen (automatisch) een virusscanner die email-attachments doorlicht, maar daarmee ben ik ook gestopt sinds 2 jaar. Rootkit-checks worden wel uitgevoerd, maar ook daar heb ik nog nooit wat gevonden.
In Win7 draait hier wel een AV-scanner, maar ik ben overigens nog geen malware of virus tegengekomen sinds installatie van Win7 in maart 2011 op 3 systemen. Ik check altijd downloads zeer zorgvuldig "voor gebruik". Zomaar klikken op windows-executables is er hier niet bij.
Ko