Veel glitches op Ziggo zenders.

Ik heb een klein probleem met gliches. Als er voetbal is op Veronica zie ik gliches tijdens de uitzending, op zowel de Horizon als op de andere ontvangers. Tijdens andere programma's op Veronica zie ik dit niet. Bij voetbal uitzendingen op andere zenders zie ik geen gliches. Het lijkt me dat dit geen signaal probleem maar een ander probleem is. Is dit bij jullie ook opgevallen?
 
Heb n.a.v. gliches een monteur alles laten nakijken en één en ander laten vervangen. Ik zei tegen de monteur dat ik problemen kreeg rond januari/februari en hij bevestigde dat dit kan kloppen. Er heeft een band-verschuiving (groter frequentie bereik) plaatsgevonden en herschikking zenders (meer zenders). Heb je oude muur-dozen, dan ben je de pineut. Gelukkig had ik zelf al wel een drie dubbel afgeschermde, nieuwe coax kabel aangelegd. Ook de doos waar de groene grondkabel binnen komt is vervangen. M.a.w. het probleem kan nu echt niet meer in-huis liggen. Heb ook een Mediabox XL aangeschaft, maar toch nog glitches. Al is de frequentie ervan afgenomen. Blijft dit, dan maar weer even bellen :-\.
 
sinds deze week veel last van glitches op RTL5 en RTL7.
zijn er meer mensen die er last van hebben.
 
ja hoor nog steeds maar alleen bij een zenderwisseling, is hinderlijk maar valt mee te leven.
 
ja hoor nog steeds maar alleen bij een zenderwisseling, is hinderlijk maar valt mee te leven.
Dit ligt dan natuurlijk aan je tv, je tv heeft even tijd nodig om het nieuwe signaal om te zetten in beeld.
Meestal is dat ook de rede dat sommige tv's meer tijd nodig hebben om van zender te switchen, deze traagheid zorgt er dan wel voor dat het beeld in één keer goed wordt getoond. Je zult dus waarschijnlijk een tv hebben die snel schakelt tussen de kanalen.
Ook kan het natuurlijk liggen aan de processor van je tv, ook hier is onderscheid dat sommige meer tijd nodig hebben om het signaal juist te verwerken.
Glitches tijdens zenderwisselingen zijn niet het gevolg van de kwaliteit van het signaal, het signaal is meestal constant van kwaliteit, anders zou je dit ook tijdens normaal kijken moeten hebben. Dit zal dus met het type tv te maken hebben.
Hier hebben we ook een nieuwe LG tv staan welke dat niet heeft, de oudere Philips die nu bij mijn zoon staat heeft hier veel meer last van.
 
sinds deze week last van beeld tot geen beeldt op de HD zenders NL1, NL2, NL3, RTL4 en RTL5.....jullie ook.
 
Terug
Bovenaan