• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Veel glitches op Ziggo zenders.


rcs

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2009
Berichten
2.434
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Stuur even een privébericht met je postcode en huisnummer en zet er een link naar dit topic bij. Dan gaan we de verbinding van de Mediabox XL voor je controleren.
Bij mij alleen als ik van zender verwissel, i.c.m. een ci module, deze is c.a. 6 jaar oud en de vraag is dan van hoelang gaat een module mee?

Uiteraard zou het leuk zijn als webcare hier eens op reageerd en deze vraag beantwoord.
 
Laatst bewerkt:

ookikke

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2017
Berichten
47
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Nah had het gisteren ook op NPO1 NPO2 Discovery HD, Comedy channel HD
 

Shadowranger

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 feb 2008
Berichten
474
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Komt in mijn geval op alle zenders wel voor. Stotteren, glitches, artifacts, asynchroon beeld-geluid etc.... Zowel op Pace box als ook FTC met eigen DVB-C ontvanger in de tv's.
 

jan van der kolk

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 mrt 2018
Berichten
2
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb een nieuwe groene kabel aangelegd en de monteur plaatste onmiddellijk een ander kastje op het aansluit punt terwijl ik een kastje had gekocht bij een Ziggo leverancier!! En alles werkt sinds 1 juni feilloos. En de monteur geeft ook nog eens een uitgebreide instructie!!
 

m-snel

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 aug 2009
Berichten
228
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het nadeel van dit topic is dat er 2 zaken door elkaar besproken worden (volledig te begrijpen omdat het onderscheid soms moeilijk te maken is), maar beeldstoringen kunnen 2 redenen hebben:
1. Een slecht signaal door signaalverlies naar/op je adres (kabel van wijkkast naar adres, binnenshuis spullen als splitters AOP etc)
2. Glitches die door Ziggo vanuit het headend worden verstuurd in een hele regio (waarschijnlijk door een encoder die bij veel informatieverwerking over zijn nek gaat). Dat dit af en toe gebeurt is bewezen en moet echt in de headend opgelost worden (al vervang je alles in je huis door nieuw en topkwaliteit blijven de glitches).
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.146
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Het nadeel van dit topic is dat er 2 zaken door elkaar besproken worden (volledig te begrijpen omdat het onderscheid soms moeilijk te maken is), maar beeldstoringen kunnen 2 redenen hebben:
1. Een slecht signaal door signaalverlies naar/op je adres (kabel van wijkkast naar adres, binnenshuis spullen als splitters AOP etc)
2. Glitches die door Ziggo vanuit het headend worden verstuurd in een hele regio (waarschijnlijk door een encoder die bij veel informatieverwerking over zijn nek gaat). Dat dit af en toe gebeurt is bewezen en moet echt in de headend opgelost worden (al vervang je alles in je huis door nieuw en topkwaliteit blijven de glitches).
Je hebt deels gelijk, echter de encoders zijn landelijk, die staan dus op 1 plek. Kortom dan zou iedereen er last van hebben. Maar de QAM modulatoren staan wel op verschillende plekken (regio headends) Ik heb in het verleden wel eens gezien dat wanneer er een probleem is met de backbone (glasvezel) aanvoer naar dat specifieke headend je dan ongeacht de gelijkblijvende signaal sterkte en 0 BitErrorRate toch blokjes of glitches kan krijgen. Dus mijn vermoeden dat er nu weer zoiets speelt in een bepaalde regio. (?)
 

m-snel

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 aug 2009
Berichten
228
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Geloof ik gelijk, dat verklaart ook waarom bij het samengaan het zenderpakket gelijk getrokken worden. Off topic maar gewoon voor mijn kennis, staan de encoders van de lokale omroepen wel bij de regio headends? Is er trouwens ergens een site oid te vinden waar de opbouw van het netwerk beschreven staat (vind ik wel interessant, ik weet dat die er wel is van KPN en alle centrales)?
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.146
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
nee volgens mij niet, alles wordt op 1 punt samen gesteld dacht ik