Vanaf 29 maart 2019 dreigen wij in Nederland BBC One, Two, Four en CBBC/ Cbeebies te verliezen

Maar hoezo nu ineens wel? nederland en belgie hebben al 40+ jaar die zenders zonder problemen.

De reden voor het niet meer mogen doorgeven van de kanalen kan je hieronder lezen:

"Carriage of the domestic channels has grown historically, as people in the neighbouring countries were able to pick up the BBC signals from terrestrial transmitters. Under European law, it was possible for distribution platforms to carry these channels, who operate under a UK Ofcom licence.

After a ‘no-deal-Brexit’ these UK licences will no longer be valid in the European Union and distributing platforms such as Telenet in Belgium and Ziggo and KPN in The Netherlands will have to cease distribution of the domestic channels."
 
Als wij deze zenders verliezen, ga ik serieus overwegen of ik nog een abbonement op Ziggo, of een andere leverancier, nog nodig heb. Er gaan nu zoveel kanalen verdwijnen dat ik overweeg alles via het internet te kijken. Ik heb al een VPN met mijn broer in Schotland die mij toegang tot alle BBC kanalen, BBC iPlayer en sommige Britse commerciele zenders in HD geeft. Ik kijk toch nauwelijks naar de Nederlandse zenders die via de kabel/ iptv beschikbaar zijn.
 
Laatst bewerkt:
Het is niet zeker dat er een 'no-deal Brexit' komt, maar indien wel vervallen inderdaad de huidige distributiecontracten.
Misschien worden er gewoon nieuwe afgesloten, want na een Brexit kan de BBC het geld goed gebruiken.
 
@Johnny54 De BBC hanteert een 'wait and see' houding op dit moment. Het klopt wel wanneer je zegt dat de BBC veel geld verdient met de distributie van deze kanalen aan o.a. Nederland en België. Maar de wet zal bepalen wat er allemaal na 29-3-2019 gaat gebeuren. Ik wacht het rustig af maar ik zou het een ramp vinden deze zenders te verliezen. Vooral BBC One, Two en Four.

Als Brit ben ik helemaal geen voorstander van Brexit maar ik vrees dat het VK zonder overeenkomst de EU gaat verlaten. Het begint er wel op te lijken en de tijd begint nu echt te dringen.
 
Laatst bewerkt:
Ik had vorige week ergens gelezen dat de BBC ergens in Europa (Nederland?) een kantoor wil gaan openen om juist deze problemen tegen te zijn.
Maar waar heb ik het gelezen?
Het klonk namelijk op het eerste gezicht zo vreemd, “de BBC gaat Engeland verlaten”.
Dat Wait and See geldt voor heel het VK? ;-)

Ik kijk vrij veel naar de BBC maar kan, gelukkig, ook veel programma’s downloaden.
 
Klopt, maar het kantoor in Nederland of ergens anders heeft met de distributie en uitzendlicenties van BBC International kanalen te maken. Je moet aan kanalen zoals BBC First en Entertainment denken. BBC One, Two, Four, CBBC en CBeebies vallen niet onder BBC International distributie/ licentie overeenkomsten omdat die kanalen uitsluitend voor de interne VK markt bedoeld zijn.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan