Van Casema naar UPC

Als ik het goed begrijp wordt er in het UPC gebied niet gewerkt met smart cards en kan ik mijn recorder gewoon aansluiten, opnemen en afspelen alleen niet van alle zenders? Misschien geen probleem omdat ik alleen het basispakket gebruik?

Nee dat zie je geheel verkeerd. Het aanbod in fupc gebied is exact hetzelfde als waar je nu zit. Maar waarschijnlijk mag jij je box met kaarten van Ziggo niet houden als je gaat verhuizen, ook zijn de instellingen voor de ontvangers iets anders en het interactieve deel werkt anders. Je gaat dus automatisch een nieuwe box krijgen.

Die ongecodeerde (FreeToAir) DVB-C zenders zijn in beide gebieden aanwezig, dit is eigenlijk het aanbod wat je vroeger analoog had maar digitaal in SD kwaliteit. Daar is geen kaart voor nodig.
 
De Humax is gekocht dus het lijkt me dat ik die niet hoef in te leveren. Wat is de beste manier om op mijn nieuwe adres alle zenders van mijn abonnement te kunnen opnemen? Kan ik de opnames dan ook op een externe USB schijf bewaren?
 
De Humax is gekocht
Mooi en wees er maar zuinig op. Los v.h. feit dat je ermee alleen ongecodeerde zenders kunt ontvangen, is het wel een v.d. betere set top boxen.
dus het lijkt me dat ik die niet hoef in te leveren.
Nee, natuurlijk niet.
Wat is de beste manier om op mijn nieuwe adres alle zenders van mijn abonnement te kunnen opnemen?
Op de interne disk v.d. Humax
Kan ik de opnames dan ook op een externe USB schijf bewaren?
Ja, die kan je overhevelen.
 
Laatst bewerkt:
Je hoeft je gekochte humax wel niet in te leveren dan maar je kaart blijft niet werken, technisch gezien zou dat prima kunnen (beide gebieden hebben irdeto en nagra codering) maar ziggo wil dat simpelweg niet en zal waarschijnlijk andere apparatuur geven. Dus kun je die humax box alleen voor de ongecodeerde DVB-C zenders blijven gebruiken als je de juiste symbolrate waarde invoert.
 
Beste hankooiman Als u de smartcard, die nu in de Humax zit, van Ziggo mag houden, kunt u de Humax met deze smartcard in Amsterdam gebruiken. Met dezelfde zenders, in dezelfde kwaliteit, als u nu heeft.
 
Maar die smartcard mag hij wrs niet houden omdat hij van fZiggo naar fUPC gebied verhuist.
Tenzij hij een sc van een ander mag meenemen dan werkt alles als normaal.
 
Beste allemaal Vandaag twee decoders getest in het voormalige UPC gebied. Dat zijn de Samsung SMT-C7140 en de Humax IRHD-5000c. Beide decoders doet het perfect, alleen bij het zenders zoeken moet je inderdaad zoals Terrestrial al aangaf de symbolrate veranderen van 6875 naar 6900. Ook wordt de frequentie 164MHz nog gebruikt.
 
De smartcard van de Humax werkte eerst nog wel een paar weken maar daarna ineens niet meer. Toen kon ik alleen nog maar free to air zenders bekijken en opnemen. Ik hoefde de kaart dus niet in te leveren maar ik had er verder niets meer aan. Het signaal was niet best. Een aantal zenders kon ik niet bekijken en ik had regelmatig storing. Ben nu dus toch maar overgestapt op de passende Mediabox XL van Ziggo. Het is wennen maar het bevalt redelijk. Kwaliteit van het signaal is nu goed. Mijn Humax straat nu te koop op Marktplaats. Hopelijk heeft iemand er nog iets aan!
 
Terug
Bovenaan