UPC stopt voorlopig de uitrol van HDTV


schnumi

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 okt 2005
Berichten
707
En weer is het bij anderen beter dan? Als ik al die verhalen hoor van digitaal voetbal kijken van Tele 2 dan valt dat ook zwaar tegen.

Nergens is digitaal nog perfect, ook bij UPC niet maar zeker bij de anderen ook niet.
 

den Tsaar

Quality Member
Lid geworden
15 dec 2003
Berichten
6.260
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
arnold_w zei:
Om even terug te komen op HDTV: ik snap niet dat UPC alweer met één been in het volgende "avontuur" stapt, terwijl het andere been nog muurvast zit in de problemen van gewone digitale tv. Ze willen te snel, moeten concureren met andere aanbieders en dat gaat vervolgens over de ruggen van de consument.
Nouwww, daarin is UPC echt niet veel anders dan alle andere (grote) bedrijven. Je leest regelmatig dat er duizenden auto's terug moeten naar de dealers voor mankementen, ik zie vaak advertenties in de krant dat b.v. potjes babyvoeding terug moet vanwege glasplinters en zo kan ik nog wel 30 voorbeelden noemen.
Alle bedrijven werken onder druk, is het niet vanwege de concurrentie of de afnemers, dan is het wel om de aandeelhouders, dat kunnen jij en ik zijn, tevreden te stellen.
Je zou het graag anders willen maar dat is de prijs die we moeten betalen voor een consumptiemaatschappij zoals wij die kennen. :-\
 

arnold_w

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 jan 2006
Berichten
284
Ze zijn weer lekker aan het "zwarte pieten". Nu ligt het weer aan het NOB dat opeens van 1080i naar 720p was overgeschakeld, waardoor de mediaboxen van diverse kabelboeren problemen kregen.

Zie onderstaand artikel van Webwereld (01-08-2006):

HDTV-problemen tijdens WK duiden op kinderziektes
Door Harm Hilvers - dinsdag 1 augustus 2006 12:58 - Bron: DVD.nl - Views: 2.213 - Permalink
Het WK voetbal dat van 9 juni tot 9 juli in Duitsland plaatsvond, was in Nederland het eerste grote HDTV-project. In de aanloop naar en tijdens het WK is er echter een heleboel verkeerd gegaan, waardoor uiteindelijk slechts een zeer beperkte groep televisiekijkers naar de HDTV-beelden heeft kunnen kijken. Voor DVD.nl was dit dan ook reden een en ander op een rijtje te zetten, na te gaan wat er tijdens het project precies is misgegaan en uit te zoeken hoe de toekomst voor HDTV in Nederland eruit ziet.

Kinderziektes in de apparatuur

Uit het overzicht blijkt dat bij alle kabelaars wel iets is misgegaan. Zo had UPC grote problemen bij het leveren van de HDTV-ontvangers, die door Philips waren ontwikkeld. Weliswaar was een HDTV-signaal aanwezig op het UPC-netwerk, het was maar voor een zeer kleine groep klanten mogelijk om het WK ook daadwerkelijk in HDTV-kwaliteit te kijken. Ook Essent en Casema werden geplaagd door problemen met hun HDTV-decoder. Maandenlang is door Samsung-engineers gewerkt aan het compatibel en stabiel krijgen van de ontvanger, wat grotendeels ook gelukt is. De eerste week was de decoder echter zeer beperkt verkrijgbaar, maar daarmee waren de problemen nog niet over. De ontvangers die wel waren uitgeleverd, gaven problemen in combinatie met bepaalde televisies, het HDTV-logo op de decoder lichtte niet op en het beeld bewoog niet altijd vloeiend.

Deze beeldproblemen werden echter grotendeels veroorzaakt door het NOB, dat enkele weken voor het begin van het WK besloot de HDTV-beelden in 720p uit te zenden. Dit is een stuk lager dan de 1080i-beelden die vanuit Duitsland werden uitgezonden. Door Samsung was voor Essent en Casema met name getest met 1080i-beelden, waardoor deze verandering als een onaangename verrasing kwam. De beelden die werden uitgezonden door de kabelaars waren dus uiteindelijk 720p, maar werden door de decoders niet als zodanig herkend, waardoor het HDTV-logo niet oplichtte. Een groter en vervelender probleem was echter dat de Samsung-decoder niet goed kon omgaan met de MPEG4-beelden van het NOB. In de tweede week is hier door het NOB wat aangedaan. Hierdoor werden de beelden weliswaar vloeiender weergegeven, maar was er ook sprake van zichtbaar kwaliteitsverlies.


Verder testen en de toekomst

Na verder testen bleek dat het mogelijk was de beelden in 1080i MPEG2 uit te zenden. Casema is dit ook gaan doen, terwijl Essent bij de 720p MPEG4-beelden bleef. Verder werd tijdens het WK ontdekt dat het NOB nog niet alle encoderinstellingen goed had ingesteld, omdat de MPEG4-beelden van de BBC wel goed werden weergegeven door de Samsung-decoders. De toekomst op HDTV-gebied ziet er dankzij dit gefaalde experiment niet erg rooskleurig uit. Er zijn weliswaar enkele HDTV-zenders in Nederland, maar de kwaliteit daarvan is nog lang niet goed genoeg en ook moet voor sommige extra betaald worden door klant of kabelaar. Om HDTV in Nederland toch te laten slagen, zullen alle betrokkenen hun schouders eronder moeten zetten. Als dit niet gebeurd, zou het volgende grote HDTV-project, de Olympische Spelen, ook weleens geen groot succes kunnen worden.
 

arnold_w

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 jan 2006
Berichten
284
den Tsaar zei:
ik zie vaak advertenties in de krant dat b.v. potjes babyvoeding terug moet vanwege glasplinters en zo kan ik nog wel 30 voorbeelden noemen.
Sorry hoor, maar dit is echt appels met peren vergelijken. Potjes babyvoeding haal je terug uit oogpunt van een mogelijk gezondsheidsgevaar en eventuele schadeclaims, als gevolg van een productiefout.

Wat UPC doet is koeien met gouden horens beloven om vervolgens met geknepen billen het strijdtoneel te verlaten omdat ze het weer eens niet kunnen waarmaken. Intussen betalen we er als consument wel een hoop abonnementsgeld voor.

Om even op je vergelijk terug te komen, in de levensmiddelenbranche is het gebruikelijk dat er een aardige vergoeding tegenover staat als je een ondeugdelijk product hebt gekocht. Zo heb ik eens een krat bier van de brouwerij vergoed gekregen toen er glas in één van de flesjes zat. Ik heb UPC nog niets zien vergoeden, terwijl ze belabberde kwaliteit leveren.

Ze doen er wel van alles aan om het op te lossen (tot 4x toe monteurs langs sturen, modem vervangen, doormeten, nieuwe firmware erop, etc etc) maar als ze er vervolgens niet uitkomen blijf jij met de shit zitten.

Ik ben echt wel voor technologische vooruitgang, maar maak eerst eens af waar je aan begonnen bent. Ze zitten nog midden in de uitrol van digi-tv (met alle kinderziektes vandien) en beginnen nu alweer aan HDTV met nog meer problemen.
Ik ga nu in herhaling vallen....... :)

Overigens denk ik dat UPC niet als enige schuld heeft aan het floppen van HDTV. Ook de hardwareproducenten wilden te graag en ook de NOB was nog volop aan het stuntelen met het doorgeven van het signaal. Zie artikel HDTV-problemen tijdens WK duiden op kinderziektes. Maw: Nederland is er gewoon nog niet klaar voor !!
 

Apple740

Quality Member
Lid geworden
6 sep 2005
Berichten
3.784
Ze zitten nog midden in de uitrol van digi-tv (met alle kinderziektes vandien) en beginnen nu alweer aan HDTV met nog meer problemen.
Ik ga nu in herhaling vallen.......
HDTV is digi-tv dus om nu de uitrol van HDTV te stoppen wegens het nog niet goed werken
van digi-tv is kolder, want in dat geval kun je net zo goed het héle digi-tv gebeuren plat leggen.
 

soundwork

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 jan 2006
Berichten
1.045
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
arnold_w zei:
"Nederland is er gewoon nog niet klaar voor !!"
Hier ben ik het totaal niet mee eens!!
De Nederlandse consument is er MEER dan klaar voor. Er schijnen dit jaar een recordaantaal HD-ready flatTV's te zijn verkocht. En mag ik je er even aan herinneren dat HDTV al sinds de jaren 90 bestaat?

Het zijn de kabelaars, waarbij UPC op de eerste plaats staat die er een zooitje van maken! Ze hebben gewoon veel te laat de testfase ingezet.
Pas tijdens het WK met testen gaan beginnen. Ja, dan ben je goed bezig.... NOT!!

Consumenten die tevens beschikken over een schotelantenne en BBC HD konden kijken (waaronder mezelf), hebben prima WK wedstrijden kunnen bekijken. Ik heb er werkelijk van genoten. Jammer dat de zender niet alles heeft uitgezonden. Mijn HUMAX ontvanger is nog NIET EEN KEER vastgelopen, terwijl de UPC SD Mediabox het nog niet eens 1 uur volhoudt, en dat met een Standard Definition signaal! Met name UPC mag zich dus schamen dat ze zo'n wanproduct aan de abonnees hebben verstrekt. UPC heeft het hele HDTV project om zeep geholpen, heb ze meerdere malen aan de telefoon gehad! "HDTV? meneer, daar zijn we helemaal niet mee bezig" luidde het antwoord. Dat zo'n dergelijk kabelbedrijf zich nu nog durft te vertonen op de markt!

Ik wacht wel op de schotel wat betreft HDTV, daar is tenminste minder gezeur bij.
 

Apple740

Quality Member
Lid geworden
6 sep 2005
Berichten
3.784
Mijn HUMAX ontvanger is nog NIET EEN KEER vastgelopen
Mijn Pace HD sateliet ontvanger ook niet. Op de één of andere manier loopt alleen apparatuur vast waar
een UPC logootje op staat. ;D
 

Sterrenburg III

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 mei 2006
Berichten
228
Weet iemand wanneer de uitrol weer gaat beginnen? UPC Medewerker die wat meer info heeft?
 

Gaafjes

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2006
Berichten
133
Sterrenburg III zei:
Weet iemand wanneer de uitrol weer gaat beginnen? UPC Medewerker die wat meer info heeft?
Ik heb woensdag gebeld met UPC en ze hoopten dat het dit jaar nog zou plaatsvinden.


Mod: Antwoord uit het citaat gehaald. Het antwoord moet achter [/quote] gezet worden.
 

Apple740

Quality Member
Lid geworden
6 sep 2005
Berichten
3.784
"ze hoopten dat het dit jaar nog zou plaatsvinden."

Dus misschien ook wel pas volgend jaar of misschien wel nooit? Duidelijk antwoord... :-\