• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Universele afstandbedieningen Logitech en de Mediabox Next


Berk

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 mrt 2008
Berichten
26
Ik gebruik met de Next een (al oudere) Logitech Harmony One+ afstandbediening. Hiermee is alles van de NEXT originele afstandbediening te gebruiken, op 2 dingen na: het Contextmenu (...) en Spraakbediening.

Een modernere afstandbediening is de Logitech Harmony Elite. Deze ondersteunt voice via Alexa en Google Assistant. Is er iemand die de Elite toevallig al gebruikt i.c.m. de Next? Weet iemand of spraakbediening via de Elite werkt met de Next?
 

Pjotr1970

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 mrt 2019
Berichten
3
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik krijg alles aan de praat met de Elite (zonder hub dus eigenlijk de Harmony 950) behalve inderdaad het context menu en de spraak. Ik ging er vanuit dat spraak toch niet ging werken , dus dat heb ik verder ook niet getest.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.286
En verdomd... spraak werkt wel... dat je het niet gebuikt is wat anders.
 

Samplex

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 jul 2009
Berichten
296
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als ik switch van Next naar Apple Tv werkt t helemaal niet meer :( De next box zet elke keer de aparatuur terug naar zichzelf, die next box is al zo lang uit in andere landen en nog steeds geen hdmi cec optie.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.286
Je moet niet naar andere landen kijken! Maar wel weer lekker makkelijk...
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.286
Nou nou... it sucks to be you (altijd maar klagen)... denk ik dan maar. Ik heb CEC control uitgezet in mijn Denon... als het toch niet werkt zoals het hoort, dan maar uit. Scheelt veel nutteloos klagen en ergernis door andere poppetjes.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
B

Berk

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 mrt 2008
Berichten
26
En verdomd... spraak werkt wel... dat je het niet gebuikt is wat anders.
Ah ok, dus spraak via de Elite werkt, dan wordt het wel een interessante optie! Nu nog kijken hoe die context knop kan gaan werken.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.286
Nee, spraak op de box werkt... een universele afstandsbediening doe ik niets mee.
Dus of het werkt met de Elite? Dat weet ik niet. De functie zelf werkt verdomd goed :)
 

corrieineke

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 aug 2010
Berichten
70
Contact gehad met logitech die zeggen dat de contextmenuknop my shows knop is ,nou lijkt mij niet want er gebeurt niets als ik deze gebruik.
Wat is de my shows knop eigenlijk?