• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Uitrol nieuwe Horizon software-update H3.3


Chima

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mrt 2006
Berichten
512
Lijkt erop dat we sinds de update last hebben gekregen van schokkerig tot af en toe stilstaand beeld. Krijg een Déjà vu gevoel... :(
 

clemensm

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 dec 2012
Berichten
22
Hoe kan ik zien welke versie mijn horizonbox heeft en wanneer is de laatste update uitgerold?
Sinds maandagavond werkt onze Horizon extra box niet meer via de wifi. Deze heeft het altijd prima gedaan. Opnieuw koppelen lukt niet meer, ook niet nar het terug zetten naar de fabrieksinstellingen van beide boxen. Ik heb ook de Horizon extra box proberen te updaten via de ethernetkabel aan de Horizon box. Wat wel gelukt is denk ik maar ik kan geen softwareversie zien in de Extra box.
 

joss

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 mrt 2015
Berichten
35
Je kunt zien welke software versie je hebt in het menu bij Opties-> Diagnostiek. De recente uitrol van update 3.3 kent versienummers die (na 1b bij de Horizon of 3b bij de Extra box) beginnen met 3381. Ook onder Diagnostiek vind je wanneer de software voor het laatst een update heeft gehad (eind oktober) en wanneer voor het laatst is gecontroleerd op updates (elke keer als je de box uitzet).
 

Vetkuif

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 aug 2005
Berichten
218
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Sinds update zit de box regelmatig vast,waardoor er geen beweging meer inzit.
Vier keer per avond moet ik de box resetten,nooit geen last van gehad tot de huidige update.
 

AlexAnderS

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mei 2009
Berichten
231
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Chima zei:
Lijkt erop dat we sinds de update last hebben gekregen van schokkerig tot af en toe stilstaand beeld. Krijg een Déjà vu gevoel... :(
ik deel deze ervaring, al weet ik nu niet of ik die update al heb gehad in Rotterdam. maar merk wel regelmatig een vaststaand beeld en geluid
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.826
Ziggo
Geen Producten
Dus check je eerst of je de update hebt gehad... lijkt me logisch.
 

nspoor

Product Tester
Lid geworden
5 dec 2010
Berichten
810
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Anne-Ziggo kan het zijn dat er met deze update iets is misgegaan in de energie instellingen?
Mijn box stond altijd in Laag, naderhand was dat de stand ECO. Maar het valt me nu al een paar dagen op dat de box om de haverklap uitzichzelf aan gaat en dat de leds dan geel kleuren, dus hoog in standby.

Of is de kleur van de leds en de stand veranderd?

De Horizon HD DVR Mediabox geeft met verschillende kleuren licht aan of hij actief is:

Blauw: de mediabox is aan.
Geel: de mediabox staat hoog in stand-by.
Rood: de mediabox staat in de eco-stand in stand-by.
Geen verlichting: de mediabox staat uit.

Bron: http://www.upc.nl/klantenservice/uitleg/energie-instellingen/
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.989
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb de box nu een week, ik meen al enigszins mee te kunnen praten. Wat poster nspoor hierboven meldt, merk ik min of meer ook, als de box in standby staat gaat die zo af en toe even het blokje dat scrollt laten zien, lijkt op een herstart... soms ook verspringt de standby stand, als je hem in hoog hebt staan (geel), heb ik al zien gebeuren dat die even in rood ledje stond, en dat soort dingen. Erger aan dat herstarten is, dat mijn mediaplayer, die op de switch van de HB zit, dan gaat stotteren als je net aan streamen bent.
Heb in 1 week ook al 2 zien weigeren op te starten naar TV-modus, aan-uit knop was dan nodig.


Iets over de functionaliteit van de Fw>>> zoals eerder in deze thread genoemd is: waar is de optie om het min-EPG bij kanaalwissel uit te laten, of anders op maar 1 seconde te zetten.. en daarop aanvullen wil ik dit: waar is de optie dat als je radio luistert, om die ietwat flauwe screensaver uit te schakelen?
Ben niet echt teleurgesteld in de hoeveelheid opties, maar het had meer gemogen voor dit soort dingen, en het had minder gemogen voor de optie standby.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.826
Ziggo
Geen Producten
Sjah zei:
Wat poster nspoor hierboven meldt, merk ik min of meer ook, als de box in standby staat gaat die zo af en toe even het blokje dat scrollt laten zien, lijkt op een herstart... soms ook verspringt de standby stand, als je hem in hoog hebt staan (geel), heb ik al zien gebeuren dat die even in rood ledje stond, en dat soort dingen.
Dat is normaal. Ongeveer een kwartier na het op standby zetten van de box gaat de box kijken of er software updates zijn. Daarnaast wordt (voor zover nodig) de TV Gids weer geüpdatet.

Sjah zei:
Iets over de functionaliteit van de Fw>>> zoals eerder in deze thread genoemd is: waar is de optie om het min-EPG bij kanaalwissel uit te laten, of anders op maar 1 seconde te zetten..
Niet. Minimaal 5 seconden.

Sjah zei:
en daarop aanvullen wil ik dit: waar is de optie dat als je radio luistert, om die ietwat flauwe screensaver uit te schakelen?
Ik begin in de herhaling te vallen, maar ook hier geldt: niet.

Sjah zei:
Ben niet echt teleurgesteld in de hoeveelheid opties, maar het had meer gemogen voor dit soort dingen, en het had minder gemogen voor de optie standby.
Hoe bedoel je: het had minder gemogen voor de optie standby ?
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.989
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En vind je dat stotteren soms ook normaal?

Minder gemogen: vind jij het intuitief dan, met die tijd instellen, begintijd en eindtijd, terwijl er ook nog een nachtoptie is. Enkel de tijd instellen na 30 minuten of 210, net wat je wenst, lijkt mij duidelijker en afdoende.