• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

TWG870 en TC7200 snelheidsproblemen


reflex_1967

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 apr 2005
Berichten
2.347
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
zijn nog steeds problemen met TC7200 achter in mei hoorde ik komt er een update voor deze modem

heb immiddels ander TC7200 was fout bezorgd moest hem toch effe testen haalt 90 mbit zit nog verschil in ook kwa snelheid met die modems

morgen krijg ik hopelijk me cisco
 

reflex_1967

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 apr 2005
Berichten
2.347
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
nou heb me sisco 3925 aangesloten
zit weer op de goede weg nu afwachten op snelheid zo blijft
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
6.539
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hier ook snelheids problemen met de TC7200.
In Bridge mode haal ik netjes de 200 down en 20 up.
Maar in router mode, haal ik max 110 down (wel 20 up).

Ben benieuuwd wanneer dit opgelost wordt.
 

roadrad

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 okt 2006
Berichten
48
sjah hier ook "problemen"... de TC7200 haalt zo rond de 120Mb maar vreemd genoeg haalde die in het begin wel de volle 150Mbit ... ach.. ik zie wel wanneer het wordt opgelost.. mijn usenet provider gaat toch maar tot 100Mbit 8)
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
6.539
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
https://ziggoforum.nl/posts/644292/

In dit topic heeft iemand een TC7200 met een oudere software versie.
Die persoon heeft ook nog de mogelijkheid om de USB aansluiting in te stellen in het beheer gedeelte van de modem.

Misschien dat jij eerst ook een oudere software versie had en dat je toen nog wel de volledige snelheid had, en dat het sinds een software update niet meer werkt.
Dat was ook zo met de Thomsom modems, die haalden na een software update ook niet meer de volle snelheid.
Toen heeft UPC weer een oudere software versie terug gezet.

Je kunt het modem in Bridge-mode zetten, dan heb je wel de volledige snelheid. Maar dan moet je er zelf een draadloze router achter plaatsen indien je dat wenst.
Maar in dat zelfde topic waar ik hierboven naar verwijs staat dat de Bridge-mode tegenwoordig niet meer werkt.
Dus misschien toch maar niet proberen dan!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Miern

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 dec 2005
Berichten
998
Reset jullie modem eens en controleer eens welke firmware versie er op staat. :)

Het modem wat ik laatst had gecontroleerd had dit firmware versie: STD6.01.10

Is dit bij jullie na de reset ook zo?
 

bartech

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jun 2009
Berichten
1.014
In mijn buurt is vannacht een update geweest voor het Technicolor TC7200 modem en draai nu op firmware versie STD6.01.12

Snelheid in router-modes is nu weer goed, haal netjes mijn snelheid.



Nu de brigde-modes weer testen, daar had ik namelijk ook problemen mee. (zie ook: https://chelloo.nl/ziggo/index.php?topic=49010)
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
6.539
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hier nog steeds software-versie STD6.01.10
Ik hoop dat ik ook snel versie STD6.01.12 krijg dan.

@bartech: Heb je toevallig ook al getest op de 2.4Ghz en de 5.0Ghz voor draadloos nu ook samen aan kunnen staan? Of nog steeds maar 1 van beide?
En is er in het beheer toevallig ook een optie om de USB-poort in te stellen? Of staat die ook nog steeds uit?
 

zombie_1109

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 jun 2012
Berichten
95
Sinds vandaag ook bij mij STD6.01.12, in router mode haal ik nu de beloofde snelheid.
Wifi werkt vooralsnog ook goed dus ga Bridge mode nu niet testen maar hou mijn Belkin router wel achter de hand. Overigens heeft er wel een monteur (+ modem swap) aan te pas moeten komen want mijn TC7200 wilde gisterenavond niet meer online komen.
 

blackjack

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 feb 2011
Berichten
955
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
robjanssen zei:
Hier nog steeds software-versie STD6.01.10
Ik hoop dat ik ook snel versie STD6.01.12 krijg dan.

@bartech: Heb je toevallig ook al getest op de 2.4Ghz en de 5.0Ghz voor draadloos nu ook samen aan kunnen staan? Of nog steeds maar 1 van beide?
Alleen 1 van beide.

En is er in het beheer toevallig ook een optie om de USB-poort in te stellen? Of staat die ook nog steeds uit?
Nope, geen USB mogelijkheden.