Twee netwerken


René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.449
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ze kunnen niet beide op de hoofdaansluiting omdat je van Ziggo maar één IP krijgt
Dat is trouwens ook niet helemaal waar. In bridge mode kun je twee routers tegelijk aansluiten, ze krijgen dan beiden een eigen public ip.
Ik dacht eerst dat dat een foutje was, maar dat doen ze om het makkelijker te maken om van router te wisselen zonder aan mac cloning te doen.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.470
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
@René, Dat is nieuw voor mij. In dat geval is het echt onafhankelijk te maken met zelfs ieder zijn eigen public IP.
@terrestrial : Je hebt gelijk. Ik had gewoon niet gedacht dat er twee publieke IP's mogelijk waren. Op dit forum is het nooit vermeld, want dat had ik zeker onthouden.
Overigens was mijn oplossing niet "moeilijk doen". In mijn eerdere optie hoef je er maar één eigen router bij te kopen. In jouw optie moet je er twee bij kopen plus een switch, want een modeml heeft maar één uitgang en bij de ziggo router in bridge mode werkt er ook maar één uitgang.

Nu snap ik de situatie van mijn zus ook beter. Zij had een Ubee router en een of andere horizonbox die beide op de groene kabel aangesloten waren door de ziggo monteur. Die horizonbox had ook internet Om dat mogelijk te maken moeten er ook twee IP's op één kabelaansluiting uitgegeven kunnen worden.
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.610
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
@Briolet, ik wist het ook niet van twee publieke ip's, ik zou er ook niet op rekenen dat dit eeuwig mogelijk blijft. Maar heb je 2 publieke IP's nodig, ik denk het niet toch.

IP's worden op basis van een apparaat uitgegeven, niet op basis van een aansluiting, als jij 5 mediaboxen hebt met ingebouwd docsis modem en een modem in je meterkast... heb je 6 modems draaien op je huisaansluiting.. en dat is geen enkel probleem..
 

lebans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2006
Berichten
199
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb op mijn Arris modem in bridge-mode 2 buiten-adressen, ik heb op uitgang 1 mijn Next-box en op de 2e mijn eigen router. Dat schijnt alleen te werken in fUPC-gebied.

Edit: Zag later dat René deze mogelijk al gegeven had. Ik vind het zelf prettig dat ik mijn router kan resetten of uitzetten zonder dat de Next zonder internet zit.
 
Laatst bewerkt:

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.470
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
René had het al aangegeven, maar jij geeft aan dat het misschien alleen in fUPC werkt.

10 jaar geleden kon dat idd ook in fZiggo gebied via de Ubee router via een menu in de router. Je kon een mac adres opgeven dat een ander publiek IP kreeg. Ik had er het mac adres mijn 2e router in staan die daardoor een eigen publiek IP kreeg. Dat heette toen semi-bridge mode omdat de router voor dat mac adres als bridge werkte. Die optie hebben ze er een keer met een software update uit gehaald. Het blijft dus tricky om er op te vertrouwen dat het altijd mogelijk blijft.
 
Laatst bewerkt:

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
835
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bridgemode in oud Ziggo gebied:
  • Maximaal 1 apparaat met MAC adres, dus 1 publiek IP adres
  • LAN 1 t/m 4 kunnen worden gebruikt, maar maximaal 1 poort tegelijk
  • Indien je je oude router zou vervangen voor een nieuwe, dan heb je een nieuw MAC adres. Het modem moet worden gereset om het oude MAC adres vrij te geven, en het nieuwe te leren
Bridgemode in oud UPC gebied:
  • Maximaal 2 apparaten met MAC adres, dus 2 publieke IP adressen
  • LAN 1 t/m 4 kunnen worden gebruikt, maar maximaal 2 poorten tegelijk
  • Indien je je oude router zou vervangen voor een nieuwe, dan heb je een nieuw MAC adres. Omdat het modem in dit geval 2 apparaten aankan, kun je iets makkelijker de wissel uitvoeren zonder je modem te resetten
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.610
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
@Dynabite je kunt ook op je nieuwe router het mac adres spoofen zodat je het bestaande IP adres terug krijgt. Overigens werkt dit alleen als het niet te lang offline is geweest.