Twee netwerken? Kan niet streamen.


Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
Bij voorbaat dank, ga volgend weekend verder met dit gebeuren. Later...
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.474
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heeft het allemaal gewerkt en wat is er (heb jij) veranderd dat het nu niet meer werkt.

Kan je een keertje een schets posten met de drie apparaten (modem, TP-link, Ziggo accesspoint) en dan in welke in en uitgangen een kabel zit en waar die naar toe gaat, of van afkomt.
Bv zit de Ziggo accesspoint op de TP-link router, of op de Ziggo modem aangesloten.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
Volgens mij staat op de vorige pagina de foto,s en beschrijving. Van modem kabel naar Ziggo WiFi booster en aangesloten zoals zei aangaven en andere kabel van modem naar TP ( als AP, dus DCHP uit gezet) en nu alle kabels in de gele poorten.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.474
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het was met het vorige bericht niet helemaal duidelijk. Bedankt voor de verheldering.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.513
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Volgens mij staat op de vorige pagina de foto,s en beschrijving. Van modem kabel naar Ziggo WiFi booster en aangesloten zoals zei aangaven en andere kabel van modem naar TP ( als AP, dus DCHP uit gezet) en nu alle kabels in de gele poorten.

En het werkt nu nog steeds niet? Wat is het eigenlijk wat je probeert te doen want je zegt streamen maar dat is nogal een breed begrip.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.397
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik zou beginnen met een netwerkscan om te zien welke apparaten je kunt zien. Dat scheelt heel wat speculaties of het 1 of 2 netwerken zijn. (Op de mac gebruik ik daarvoor het programma 'LanScan'). Is het toch 1 netwerk, dan moet je de problemen in iets anders zoeken.

Per modem verschilt het hoe de accesspoint mode werkt. Bij mijn routers verandert in accesspointmode de WAN poort in een LAN poort en maakt het dus niet uit welke aansluitingen gebruikt worden. Ik zou dus altijd beginnen het lezen van de router handleiding om de werking te achterhalen.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
Is voor elkaar. De ziggo wifi booster is nu een TP Link Archer C7 en van beide routers worden alleen de lan poorten gebruikt.

Heb echter nog wel een ander probleem wat wellicht is veroorzaakt door gerommel met instellingen. Gebruik voor een VPN verbinding SaferVPN, start gelijk met systeem op en voorheen maakte deze dan ook direct verbinding. Nu lukt dat pas als ik het .exe bestand weer installeer. Dan wordt er weer direct een verbinding gemaakt, maar na uit- aanzetten weer niet. In apparaatbeheer is er bij de netwerkadapters geen enkele foutmelding.