Twee netwerken? Kan niet streamen.


Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
Beste lezers,
Heb van de ziggo modem in de meterkast het wifi uitgezet en twee routers als access points staan. In woonkamer een tp link en boven de ziggo wifi booster. Nu wil ik via een volledig bekabeld netwerk streamen naar een apparaat maar heb daar problemen mee. Als ik op de computer kijk dan heb ik ethernet (netwerk, gedeeld) van de netwerkadapter en ethernet 2 (onbekend netwerk TAP-Windows Adapter V9). Mijn vraag is dus hoe krijg ik 1 volledig netwerk zodat ik bestanden op mijn computer kan streamen.
.
Afb 133.jpg

Alvast hartelijk dank voor een reactie.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.476
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je al eens op internet gezocht met "TAP-windows adapter v9"? Dat heeft te maken met een VPN verbinding.
Misschien word je nu e.e.a. iets duidelijker.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
Heb niet de indruk dat ik dat moet aanpassen. Het is geloof ik meer iets dat er een (verbindings) brug moet komen van de ene router naar de andere.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Staan ze niet meer in router mode, gebruik je wel de lan poorten , wat voor problemen, zonder betere info kunnen mensen je geen goed advies geven
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
Zal proberen het duidelijker te maken.
IMG_20200621_150129 (Small).jpg

Dit is de modem. Gaat utp kabel naar woonkamer (ethernet 3)
IMG_20200621_145636 (Small).jpg

en daar in de blauwe ingang van de TP Link, vandaar naar Mediabox , NODE2i (streaming) en TV.
Tevens nog een utp kabel naar slaapkamer (ethernet 1) blauwe ingang extra wifi punt ziggo en daar zit alleen deze computer op (in geel).
IMG_20200621_145828 (Small).jpg


Als ik nu een map wil toevoegen via de BluOS controller (voor de NODE2i) dan, na next,
Afb 134.jpg

moet ik via windows command controller verifiëren en dan stopt het.
Afb 135.jpg

Afb 136.jpg

Afb 137.jpg

Deze staat als Access Point. Verder staat in Windows alles goed behalve misschien dat er van de map muziek er een onbekend contactpersoon blijkbaar eigenaar is, en als je daar op klikt krijg je geen mogelijkheid om te verwijderen/wijzigen.
Afb 139.jpg

Heel verhaal maar misschien duidelijk genoeg.
Alvast hartelijk dank voor meedenken. Groet André
 

Bijlagen

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.376
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Als die TP-Link in accesspoint mode staat, dan zou je volgens mij de blauw aansluiting niet moeten gebruiken, maar poort 4 (die is nog vrij).

Hoe het precies met die wifi booster zit weet ik niet, maar volgens mij is dat het zelfde verhaal, probeer daar ook om niet die blauwe poort te gebruiken.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
  • Volgens ziggo installatie voorschrift zo de wifibooster aangesloten, dus dat heb ik ook met die TP ook zo gedaan.

    Verbind je access point met je modem via de internetkabel.
  • Gebruik op je modem een van de gele internetaansluitingen.
  • Gebruik op je access point de blauwe poort waaronder Internet staat.
  • Sluit altijd het access point aan met de internetkabel, voordat je het access point op de stroom aansluit.
Tip: de gele internetaansluitingen zijn de LAN-poorten van het wifi-modem. Zie je geen gele aansluitingen op je wifi-modem? Kijk dan naar de nummers bij de aansluitingen. Nummer 1 tot en met 4 zijn allemaal LAN-aansluitingen en kun je prima gebruiken.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.514
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Het verhaal is nog steeds onduidelijk maar wat ik denk, je hebt die accesspoints als router aangesloten dus je zit met 3 verschillende subnets, en die kunnen niet zomaar direct met elkaar praten. (je hebt ongewild gescheiden netwerkjes zo)

Idd wat rene zegt... stop alle kabels in een LAN poort.. en niet in de WAN poort... wel DHCP uitzetten op die 2 routers (mogelijk dat het wifi punt van ziggo geen dhcp heeft maar dat weet ik zo niet)
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.476
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als de muziekmap inderdaad nu van"onbekende contactpersoon" is en je dat niet kan aanpassen kan je mogelijk verder met een hulpprogrammaatje "Take Ownership"
Zelf al een aantal keren met succes gebruikt. Windows gooit het wel regelmatig uit het contextmenu.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Abus

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2020
Berichten
15
staat nu met de linkermuisklik maar die hele register aanpassing heeft niet geholpen en door de laatste systeemupdate is systeemherstel ook weer uitgeschakeld geworden dus (grrr) kan ook niet makkelijk naar de toestand van vorige week bv.