Tv verliest steeds Wifi na onderhoud werkzaamheden Ziggo


Loesy

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2007
Berichten
252
Goedenmiddag ,

Sinds onderhoud werkzaamheden van afgelopen maandag op dinsdag van Ziggo verliest mijn Samsung TV, 7000 serie, steeds de verbinding met WiFi waardoor kijken naar Netflix en Videoland niet mogelijk is. Krijg dan steeds de melding dat er geen verbinding met internet is. Als ik bij de instellingen kijk dan zie ik idd dat netwerk verbonden er soms is maar ook zo opeens even weer weg. Dat lijkt een knipperlicht.
Via telefoon of tablet kan ik gewoon kijken dus er is iets met WiFi maar de TV. Het is echt na de werkzaamheden dus dat de modem er even heeft uitgelegen.
Heb stroom van de TV eraf gehad, dan app netflix of videoland opstarten. Dat lukt maar als ik film wil aanzetten blijft hij draaien en krijg dan na korte tijd melding dat er geen verbinding is. Kijk ik op tv weer naar instellingen dan staat het wel aan, controle netwerk door de tv is dan goed en even later wisselt hij weer. Dat gaat dan aan en uit. Aan en uit etc.

Hoe kan ik dit oplossen? Wie kan mij helpen?

Groetjes
Loes
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.531
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb jij je modem al eens een minuutje uitgehad en dan weer gestart?
Dat lost vaak vage problemen op die er zijn na onderhoudswerk aan het Ziggo netwerk.
 
Topicstarter
Topicstarter
L

Loesy

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2007
Berichten
252
Dat nog niet gedaan Johnny, gewoon aan en uit op de connect modem zelf?
Bind zulke dingen altijd eng maar het start vanzelf allemaal weer op neem ik aan en heb je ook weer internet
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.531
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Gewoon met de schakelaar achterop uitzetten en na een minuutje (minimaal 20 sec) weer aanzetten. Modem start dan weer op en zoekt automtisch verbinding met Ziggo en dan gaan internet en telefoon (als je die hebt) weer werken.
Dit kan wel een paar minuten duren.