• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

TV meldt "geen signaal" wanneer Mediabox Next weer aangezet wordt


René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.556
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
HDMI 1 een 2 ondersteunen 4k,HDR en ARC. HDMI 1 heeft ook nog eens MHL ondersteuning.
HDMI 3 & 4 ondersteunen alleen ARC. Er zit dus wel degelijk verschil in HDMI 1 en 4.
Ik zou als eerste HDMI 1 eens proberen @Hugod!
 
Laatst bewerkt:

Hugod!

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 sep 2008
Berichten
13
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
René , dank voor je tips en suggesties. Heb Next op “eco” gezet en de HDMI kabel naar HDMI1 omgezet.
We zullen zien de komende dagen, ik laat het nog weten
 

Hugod!

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 sep 2008
Berichten
13
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Even een update: bij mij werkt nu alles naar behoren. Dus zal een combi zijn van instellingen Next (ecostand en een keer terug naar fabrieksinstellingen ) en TV op HDMI 1 zetten (al hoewel ik twijfel aan die laatste).
 

zoost

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 jul 2019
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb dit probleem ook. Na een avond "uit" (stand-by) te hebben gestaan, en ik zet de volgende dag de mediabox weer aan, dan ziet de TV geen signaal binnenkomen. Of ik zie op sommige kanalen "blokjes". Na een reboot van de Next zijn deze problemen weer weg. Ik had geen problemen met de Mediabox XL.

Ik heb alle instellingen op normaal. HDMI zit in poort 2 van mijn TV. (port 1 is beschadigd door blikseminslag, Ik had geen problemen met de Mediabox XL op poort 2). Ik heb de resolutie instelling op de box staan op: "van je TV".
 

zoost

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 jul 2019
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hmmm. Het lijkt te maken te hebben met de stand-by stand. Ik heb de box nu op High performance staan, en nu lijken de klachten voorbij.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.982
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb hem op de standaard stand "ECO" staan en dan moet je gewoon een aantal seconden lamger wachten voor het beeld komt.
Dus je ziet even de melding dat er geen signaal is.
 

warrink

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2010
Berichten
11.243
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hetzelfde hier, behalve bij de 2e box maar daar hangt een oudere tv aan die wat trager opstart :)
 
Laatst bewerkt:

erik.smeets

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 aug 2019
Berichten
1
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Ik heb hetzelfde probleem met een Samsung QM55H op HDMI2