• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

TV meldt "geen signaal" wanneer Mediabox Next weer aangezet wordt


ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
864
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb de Mediabox Next zojuist binnen gekregen en ben hem gelijk gaan installeren wat kinderspel is want eigenlijk gaat alles vanzelf.
De video-resolutie staat op 4K, doe ik alles uit mbv de remote control en zet het daarna weer aan meldt de TV dat er geen signaal op de betreffende HDMI-bron is.
Kan ik hem beter op 1080i zetten om dit probleem te verhelpen? Het is wel een Samsung UDH Curverd TV (1.56 meter).
 

rob1954

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2017
Berichten
259
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb hem op “van je tv” staan.......
 
Topicstarter
Topicstarter
ronvm

ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
864
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Had ik eerst ook maar dan gaat hij niet meer aan met beeld dus. Schakel ik dan in, krijg ik m'n melding weer.

Oh ja, ik gebruik ook de bijgeleverde HDMI-kabel. De enige oplossing is dan om hem achterop met de schakelaar uit te zetten, weer inschakelen en wachten totdat alles weer ge reboot is. Dan doet hij het wel weer, maar ja...om dit nou elke keer zo te doen :-)
 

rdhaan

Product Tester
Lid geworden
22 nov 2006
Berichten
128
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Hoe staat de stand van de ECO? Want mijn Samsung TV geeft deze melding ook na ca 5 seconden (dan is de TV opgestart), maar de NEXT doet er ca 10 a 15 seconden over, dus na zeg 10 seconden heb ik ineens wel beeld.
 
Topicstarter
Topicstarter
ronvm

ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
864
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Die staat op "normaal". Maar zelfs na een aantal minuten kwam er geen beeld.
 

xray79

Product Tester
Lid geworden
8 aug 2011
Berichten
749
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je al geprobeerd te zappen op de Next of om de source van de tv en receiver te veranderen? Dat triggert hier soms het beeld als er wel geluid is maar geen beeld.
 
Topicstarter
Topicstarter
ronvm

ronvm

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2006
Berichten
864
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Uiteraard maar dat mag niet baten. Het enige wat helpt is de Mediabox achterop uit te zetten en weer aan (rebooten).
Maar de laatste tijd heb ik er geen last meer van, dus wie weet...
 

Frans van Eijden

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mei 2018
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik zie dat hij geweldig werkt alleen schakelt hij steeds naar onderschrift voor slecht horende weet iemand hoe dit uitgezet kan worden. Uiteraard op de afstandsbediening steeds maar weer uitgezet dat werkt wel, maar bij een andere zender opzetten staat hij weer op de slechthorende
 

Het_Ventje

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 jan 2006
Berichten
161
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Geef een reset naar de fabrieksinstellingen. Volgens mij raak je geen opnames kwijt.