TV is bij inschakelen alle zenders kwijt


BarryFields

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 sep 2020
Berichten
1
Sinds een paar weken is de tv elke keer als ik 'm aanzet alle zenders kwijt, de tv gaat meestal aan op het testscherm (kanaal 997) soms krijg ik de melding dat er geen enkel kanaal beschikbaar is. Na een paar minuten komen er dan weer wat zenders bij, soms moet ik de tv wel weer helemaal opnieuw installeren.

Zou dit aan het ziggo kanaal liggen of gaat de tv de geest geven?

We kijken via de coax kabel op een Sony Bravia, kabel is doorgemeten, die is goed.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.533
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dit lijkt op een probleem met het geheugen van de TV. Kan de backup batterij van het geheugen zijn.
Gaat de TV soms iedere avond compleet van de stroom af, bv doormiddel van een verlengsnoer met schakelaar of iets dergelijks?

Bel een TV reparateur en leg het probleem uit. Veel kans dat hij met dezelfde diagnose komt en dan is het een goedkope reparatie.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
840
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dit komt vaker voor bij oudere Tv's wanneer men bv. een paar weken op vakantie is geweest en de TV helemaal uit heeft gestaan. Batterijtje voor het geheugen is dan te leeg geraakt en laadt dan niet meer goed op. Dus wat Johnny zegt waarschijnlijk.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
924
Gebied
fZiggo
heb het zelf eens meegemaakt op een lG. volgende dag opnieuw tv ingesteld....spanning eraf...spanning erop en hierna getest en bleef het wel werken.
dus was 1 enkele keer.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.560
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
LG heeft wel meer issues, moet bv om de zoveel tijd de spanning eraf halen en Wifi opnieuw instellen.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.471
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Houdt er rekening mee dat zo'n batterij soms vast gesoldeerd zit (In elk geval bij mijn oude philips TV) en daardoor misschien met een condensator verward kan worden.
Bij mij was uitschakelen via de mechanische aan-uit knop voldoende om alles te verliezen, dus liet ik hem in stand-by staan. Uiteindelijk heb ik toch de batterij opgezocht en vervangen.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.552
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Beschouw dit niet als topickaping, want het zou hetzelfde euvel kunnen zijn en daardoor als ondersteuning kunnen dienen. Het doet me namelijk een beetje denken aan mijn TV, een Samsung UE32H5570SSXXN. Geen idee Trouwens of deze TV voor dat geheugen een batterijtje heeft of een niet vluchtig RAM-geheugen. Maar het is een paar keer voorgekomen dat het beeld plotseling uitviel en alleen maar sneeuw vertoonde. Helemaal via instellingen automatisch zenders laten zoeken verhielp het, na een paar minuten was het opgelost. Geen al te grote ramp, alleen bij toenemende herhaling gaat het uiteraard lastig worden.

Het toestel is 5 jaar oud, het lijkt me daarom best aannemelijk dat de oorzaak een bijna leeg batterijtje is. Alleen weet iemand of dit toestel daarvoor een batterijtje heeft? Heb even gezocht, maar niet gevonden. Ook niet in de handleiding. Overigens is de laatste keer al weer een paar maanden geleden. Het toestel staat behalve bij langer dan een paar dagen afwezigheid altijd standby.

Ten overvloede, beide keren betrof het alleen uitval van de kanalenkiezer van de TV zelf. Want als ik overschakelde naar een andere bron, bv, de mediabox die ik zelden gebruik, werkte de TV vlekkeloos.