• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5200 Tuner geeft ineens 0% aan bij zowel sterkte als kwaliteit.


wdn

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 nov 2008
Berichten
35
en geeft als tijd 2:00 PM aan met de datum 1.1.1971.

Instellingen:

Freq 474.00
Netwerk ID 5555
Symboolwaarde auto (/6875)

Dingen die ik heb geprobeerd maar niet hielpen...

1. COAX vervangen
2. Direct aansluiten op de ingang
3. "zenderaanbod ophalen" via de ziggo website

COAX aansluiten op de tv geeft me wel de analoge zenders.

Is er nog iets anders wat ik kan proberen? Voor ik Ziggo lastig ga vallen :)

Aanvullend: mijn andere mediabox is een Horizon. Die doet het wel met uitzondering van Veronica, SBS en NET 5. Het geluid breekt af en toe bij die 3 en bij Veronica hangt ook het beeld geregeld.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
691
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je hem soms lange tijd uit gehad? Volgens mij zit er een soort batterijtje in voor het geheugen dat kan leeglopen wanneer de box langere tijd helemaal uit staat. Je tuner kan ook gewoon stuk zijn.

Ik zou dit lezen en proberen. Of laat de box gewoon eerst een tijdje aan staan.
Dat je met de horizon sommige zenders niet goed krijgt geeft natuurlijk wel aan dat je signaal niet goed is.
Check daar de signaalsterkte en kwaliteit ook eens.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
W

wdn

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 nov 2008
Berichten
35
Probleem was de Humax zelf.

Mee naar werk genomen en ook daar niks.
Net een nieuwe Humax aangesloten, Sterkte 50% en kwaliteit 100% en af en toe 90%.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
453
Gebied
fUPC
Een sterkte van 50% is prima (en optimaal), maar een kwaliteit van soms 90% is niet goed. Misschien toch ook iets mis met de bekabeling? (hetzij jouw kabels, binnenshuis, of die van Ziggo, buitenshuis).
 
Topicstarter
Topicstarter
W

wdn

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 nov 2008
Berichten
35
Dat had ik al geregeld. Ik kan makkelijk aan Technetix kabels komen vanuit mijn werk maar dat duurt dan wel even. Vandaag krijg ik ze mee dus dan kan ik verder :)

Iets wat me totaal is ontschoten: een paar maanden geleden was alles dood en bleek de stroom kabel van de versterker kapot te zijn.
Kan dat hier aan gerelateerd zijn?
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
453
Gebied
fUPC
[...]Iets wat me totaal is ontschoten: een paar maanden geleden was alles dood en bleek de stroom kabel van de versterker kapot te zijn.
Kan dat hier aan gerelateerd zijn?
Dat lijkt me niet waarschijnlijk (maar wil het niet bij voorbaat meteen uitsluiten).