• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Traag sinds thuiswerken


Topicstarter
Topicstarter
H

HansTV

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jan 2008
Berichten
38
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
In een lab kan alles sneller zijn maar de betrouwbaarheid in de praktijk is NUL ! Nogmaals als je de snelheid wilt testen en garanderen kun je alleen maar testen via een bekabelde netwerk verbinding van 1 Gbit , die is als deze normaal functioneert altijd rond de 950 Mbit want er zit namelijk ook nog een beetje overhead bij. Met wifi ben je afhankelijk van zoveel factoren dat het nooit hetzelfde variabelen heeft en de ene keer is je snelheid 50 Mbit en 5 seconde later kan die omhoog schieten naar 400 Mbit. En je begrijpt toch zelf ook wel dat de internet verbinding niet magisch sneller kan worden als je die over wifi gooit.

Kortom nogmaals je sluit de boel bekabeld aan en dan pas ga je testen, dan doe je niet op 1 en dezelfde server maar test ook via ookla servers en test regelmatig. En uiteraard kijk naar de signaalwaardes van je modem met name als je een lagere snelheden ervaart want als die niet goed blijkt of wisselt, kan dat een verklaring zijn.

Als je dit niet wil aannemen kan niemand hier nog wat voor je doen en zit je je eigen en onze tijd te verknoeien.
Sorry hoor, maar ofwel je leest en interpreteert verkeerd wat ik schrijf of je begrijpt het echt niet.
 

jcombee

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
16
Het grootste nadeel van WiFi is dat je geen controle over je buren hebt. Als die zijn WiFi router beroerd ingesteld heeft dan kan jij daar last van hebben. Kijk eens in je omgeving hoeveel routers in de 2,4Ghz band op kanaal 3 of 7 zitten en daardoor kanaal de naburige kanalen verzieken. Op de 5 Ghz band gaat dat ook gebeuren als iedereen met 160MHz probeert 1,7 Gbit te halen, je hebt dan ook maar 3 non-overlapping channels. Als je toevallig in de buurt van een radar zit heb je ook effe pech want dan moet je access-point een vrij kanaaltje zoeken en is het gedaan met je snelheid. "If it aint moving put a cable in it"

Maar we raken off-topic, fijne zondag, proost!

ps. dit grafiekje is voor Noord-Amerika, en die krijgen (niet voor niets) de 6Ghz band erbij....
2021-03-21_15-54.png
 
Topicstarter
Topicstarter
H

HansTV

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jan 2008
Berichten
38
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het grootste nadeel van WiFi is dat je geen controle over je buren hebt. <knip>
Bedankt voor je reactie. Dat begrijp ik. Maar ik heb geen last van beperkingen door de wifi. Die is prima en supersnel. Die verwarring is wellicht ontstaan door eerdere antwoorden.

Het probleem is dat de snelheid vanaf het modem naar buiten (dus bij Ziggo) sinds een hele tijd (ongeveer een jaar) veel lager is dan vroeger. Ik heb een 250/25 abonnement en die snelheden haalde ik in het verleden ook ruimschoots. Sinds ongeveer een jaar kom ik niet hoger dan 160/25. Aan de binnenkant (eigen router, werkstations, opslag etc) heb ik geen enkel probleem. Nou werken heel veel mensen sinds ongeveer een jaar thuis en is het internetverkeer daardoor fors toegenomen. Ik vermoed dat daar de oorzaak ligt. Ofwel omdat er meer mensen in de straat (te)veel capaciteit van het netwerk vragen ofwel omdat Ziggo wellicht het netwerk wat afknijpt. Maar als anderen daar geen last van hebben, zal het eerder aan het toegenomen verkeer tov de beschikbare capaciteit liggen.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.709
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Denk niet dat ziggo knijpt, heb bekabeld altijd volle bak. Wifi heb ik zonder aparte router, gewoon via de connectbox.
Heb wel de 5 ghz uit staan, gewoon alles op 2.4, omdat het op de 5 wat druk is ;) Via 2.4 heb ik genoeg om alles , via m,n TV's, op UHD, Vision te bekijken, zonder gestotter
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.065
Ziggo
Geen Producten
Zonder verder te discussiëren over een welles/nietes, als je de klacht neerlegt bij Ziggo en men stuurt een monteur
zal deze z'n laptop met een kabeltje aan de modem hangen. Meet hij dan 250 dan zijn de kosten wel voor jouw rekening.
Just my two cents....