• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

TP-Link Range Extender

Status
Niet open voor verdere reacties.

marcel_misdorp

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 nov 2012
Berichten
2
Hallo, hier is mijn probleem en daaruit volgend mijn vraag.

Ik heb een TP-Link 300n router, welke goed werkt. Echter bij sommige plekken in het huis (twee verdiepingen) is het signaal niet optimaal, Dit is niet een verassing en vele van jullie herkennen dit. Ook ik dacht aan range extender om dit op te vangen. Van hetzelfde merk en het opzetten is idd een fluitje van een cent.

Hier is mijn probleem:

Signaal is prima aanwezig, ook bij de moeilijke plekken, echter valt mijn snelheid van 60Mbps naar 1,5Mbps. Niet optimaal dus. Meerdere keren geprbeerd, maar elke keer weer het zelfde. Snelheid goed, en met extender ertussen, HOP snelheid weg.

Graag jullie advies en mijn waardering.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

mesa57

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 mei 2009
Berichten
5.392
Ik ben benieuwd naar de antwoorden want ik heb dezelfde ervaring met een tp-link range extender.
 

JW50

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2009
Berichten
24
Welke snelheid heb je ingesteld op je range extender? G of N?
Maximale snelheid ingesteld?
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.623
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
In elk geval moet die extender zo dicht bij de hoofdzender staan dat hij daarmee een perfecte verbinding kan onderhouden. En ik denk dat het daar nu aan schort.
 

mesa57

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 mei 2009
Berichten
5.392
In elk geval moet die extender zo dicht bij de hoofdzender staan dat hij daarmee een perfecte verbinding kan onderhouden. En ik denk dat het daar nu aan schort.
Daarmee gaat het doel van de extender verloren.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.623
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Als extender heeft hij echt een sterk signaal nodig. Als je hem daar neerzet waar de ontvangst al problematisch is, zal hij ook problemen hebben de verbinding te onderhouden. En zelfs zoveel energie in re-transmits stoppen dat er geen ruimte overblijft voor andere verbindingen. Je kunt hem dan beter halverwege de hoofdzender en het probleempunt plaatsen. Principieel moeten de zones van goede ontvangst elkaar overlappen bij gebruik van een extender.

Je kunt dit apparaat ook in accesspoint mode schakelen. Dan moet hij via kabel met de hoofdzender verbonden zijn. Bij zo'n schakeling mogen ze veel verder van elkaar af staan en hoeft hun bereik zich niet eens te overlappen.
 

marsie

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2009
Berichten
7
Ik precies dezelfde configuratie staan, ik haal snelheden rond de 11Mbps.
Het probleem herken ik ook, zonder extender veel sneller dan met extender.
Het enige wat ik kan vinden op internet is dat met een Range Extender je snelheid halveert.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

marcel_misdorp

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 nov 2012
Berichten
2
RE:Range Extender

Ieder bedankt voor hun reactie:

De units staan ver genoeg van elkaar af, omdat idd dat juist de intentie is. Een kabel is geen optie voor mij en beide staan op N. Ik heb het iig na 5 dagen opgegeven, want mijn Internet neemt dramatisch trage snelheden aan.

Deze mag van mij gesloten worden. Thanks.
 

Read

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jan 2010
Berichten
54
Een range extender hoort tussen de zender en de ontvanger te staan.
Dus als je een huis hebt met begaande grond,1 ste verdieping,2 de verdieping dan zet je de range extender op de 1 ste verdieping.
Daarnaast moet je kijken of de zenders elkaar niet storen dus allebei op een ander kanaal instellen , stel je modem/router zend uit op kanaal 1 dan stel je de zender van de range extender in op een kanaal die er zo ver mogelijk vandaan is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.