• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

TP link M4 port forwarding


kevinonline

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 dec 2020
Berichten
5
goede dag

ik heb sins een paar dagen de deco m4 set het wifi bereik is nu goed in de woning .

maar krijg met geen mogelijkheid port forwarden aan de gang van ip camera .
vanaf het netwerk kan ik inloggen maar niet via buiten het netwerk.

heb deze stappen gevolgd How to set up Port Forwarding feature on the Deco? | TP-Link (tp-link.com)

geprobeerd :
in/extern port aan te passen ,
upnp is ingeschakeld ,
ip adres is gereserveerd van ip camera
ipv4 adres op statisch ip


met me oude cisco router was dit zo ingesteld :externe poort> start /end port >ip >protocol

wie kan me op weg helpen ?

mvg kevin

 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.677
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De tplink staat dus in router mode als ik het goed begrijp?
Hoe staat je modem ingesteld, is deze wel omgezet naar bridge mode?
 
Topicstarter
Topicstarter
K

kevinonline

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 dec 2020
Berichten
5
staat inderdaad als router mode

me modem van Ziggo cisco EPC3928AD staat zo ver ik weet standaard van ziggo .
alleen lan kabel in 1ste poort na de deco en wifi uit op het cisco modem
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.677
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ok, dan heb je het probleem dat je eigenlijk 2 routers achter elkaar hebt. Dat maakt port forwarding erg lastig.
Mijn advies is dan om de Cisco in bridge mode te zetten. Als je deze optie niet ziet in de web interface, dan kun je de helpdesk bellen, die zetten dat zo voor je om.
 
Topicstarter
Topicstarter
K

kevinonline

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 dec 2020
Berichten
5
ik had net al gekeken in het cisco menu en kan geen bridge optie vinden.
zou moeten bellen met ziggo

gaat het ook niet werken als ik de deco in acces point zet ?

en klopt het als ik het modem in bridge zet ik me firewall kwijt ben ?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.677
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dat kan inderdaad ook! Je kunt de Deco in AP mode zetten. Hou er wel rekening mee dat bepaalde features dan niet werken, met name ouderlijke toezicht. Als je dat toch niet gebruikt, dan kun je 'm zo in AP mode zetten.

Als je je modem in bridge mode zet, dan schakel je daar inderdaad ook de firewall uit. Het modem wordt dan een doorgeefluik.
Het is daarom van belang dat je in dat geval een volwaardige router achter het modem hebt hangen, dat is de Deco., Die heeft in router mode uiteraard ook een firewall.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.059
Ziggo
Geen Producten
Fijn dat je dat even terugkoppelt maar misschien is het in de toekomst voor anderen handig om te weten wat je nu hebt gedaan.
Modem in bridge of Deco in AP?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.657
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als ik het goed begrijp heeft hij geen van beide gedaan, maar de IP camera nu rechtstreeks op de Cisco modem en niet meer via de TP link aangesloten.
Dan moet er alleen een portforward in de Cisco ingesteld te worden en dat is gelukt.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.579
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
In plaats van bridge mode kun je ook een DMZ instellen richting 2e router. Een DMZ is het equivalent van alle poorten naar de 2e router forwarden. In de tijd dat deze Cisco uitgegeven werd, was dat ook de standaard methode die ZIggo beschreef.

Maar als die Cisco verder goed bevalt en de 2e router is er alleen voor de Wifi, dan zou ik de 2e router in accesspoint mode zetten. 2 actieve routers in één netwerk is vragen om problemen.