• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

TP-link Deco M4 ook buiten Ziggo te gebruiken ?


René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.711
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Blauw knipperen betekend volgens mij dat de module opnieuw gekoppeld moet worden.
Dus de Deco app openen en een nieuwe device toevoegen.
 

Math van Dijck

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 feb 2021
Berichten
1
Ik ga een TP Link Deco m4 proberen. Deze zal op de volgende manier worden aangesloten. Master Deco 1 in meterkast op lan poort Connecbox. Op de master een switch waarop aangesloten bedraad deco 2 naar 1ste verdieping en deco3 naar serre. Vraag !: moet de wifi uitgeschakeld worden op de connectbox.. Ik heb nu alle apparatuur verbonden met de wifi van de Connectbox middels 2 verschillende namen en 2 dezelfde wachtwoorden een naam voor de 2.4. ghz en 1 naam voor de 5ghz . Deze namen en wachtwoorden wil ik graag over laten nemen door de Deco m4. Ik heb gelezen op internet dat dit mogelijk moet zijn. Ik heb nl geen zin om de deurbel en beveiligingscamera te demonteren om een eventuele nieuwe naam en wachtwoord in te stellen voor de wifi verbindingen. Verder nog de vraag hoe worden deze netwerken in de beschikbare wifi netwerken op bv telefoon en laptop weergegeven?.
Verder laat ik 1 desktop bekabeld op de connectbox. Ik heb een 500/40 mb internetsnelheid .Mijn desktop haalt dat nu en mijn mobiele telefoon zit daar met snelheid niet ver van dan. Op het moment wifi ook aangesloten op de kleine witte wifibooster van Ziggo. Dat werkt, maar die zal ik dan niet meer gebruiken. Zullen de Deco's ook volledig kunnen profiteren van de internetsnelheden die nu gehaald worden met Wifi...?
 

Man next door

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 mrt 2021
Berichten
1
Voor die prijs kon ik het aanbod niet afslaan. Het setje staat nu ca 4 weken in huis. Het werkt fantastisch.
De laptop heeft 2x de verkeerde node gekozen die te ver weg stond. Geen idee waarom.
De losse tv decoder had ook wat moeite om verbinding te maken met het nieuwe wifi netwerk. Na herinstallatie van de decoder gaat het tot nu goed.
Het setje heb ik draadloos aan elkaar gekoppeld. Het halveert de snelheid op de 2 slaves. Misschien ga ik het ooit bekabelt aansluiten om overal 250 mb/s eruit te persen. Dat komt in mijn meterkast binnen. Maar ik heb het niet echt nodig.
Ooit zal de app voor de installatie en toezicht verdwijnen. Dat is een nadeel dat het het niet via je browser kunt doen. Voorlopig zal het nog jaren me kunnen. IT apparaten verouderen snel, je moet toch eens in de zoveel jaren de spullen vervangen.