• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

TP Link: Deco M4 icm Archer C2300 Router

toon

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2002
Berichten
28
Hallo,

Heb momenteel de Deco M4 set achter mijn TP Link Archer C2300 geplaatst, Wifi van C2300 uitgezet en Deco M4 als AP.

Wat ik mij afvraag : Zal de C2300 van invloed zijn op snelheid van Deco M4 ?
Of is het beter om de C2300 er tussenuit te halen ?
Deco M4 staat op 2,4 en 5 ghz ingesteld, gaat ie dan op dat moment automatisch het beste signaal doorgeven ?

Iemand enig idee ?

Mvg Toon
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.722
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Tja, het zal niet echt veel verschil uit maken.
Maar het hangt ook een beetje af van hoe je hele netwerk er uit ziet.
Heb je een modem met router functie, of staat deze in bridge mode?

De Deco M4 kun je ook in router mode zetten, dan zou de TP Link Archer weg kunnen. Scheelt weer een schakel in het geheel.
Alleen nadeel van de Deco M4 is dat er maar 2 ethernet poorten op zitten (waarvan 1 in gebruik). Mocht je dat niet nodig hebben dan heeft de TP Link Archer ook weinig toegevoegde waarde lijkt me.
 

lebans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2006
Berichten
212
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En C2300 als router gebruiken en deco m4 als Acces Points gebruiken?

edit: c2300 heeft Gbit ports, toch? Deco's bedraad? Moet zo lukken.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.075
Ziggo
Geen Producten
@lebans Dat heeft hij toch? Zo staat in de OP te lezen. Alleen bedraad of niet kan ik er niet uithalen.
Maar dat lijkt mij ook de beste weg.
 

lamers1

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 nov 2008
Berichten
51
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb ook een deco 4M en de staat als AP. Ik heb op mijn router wifi 5ghz uit gezet en op de 4M de 2. 4 ghz uitgezet. Bij is iedereen toch op 5 ghz in gelogd behalve de apparatuur die nog op 2.4 ghz draaien en dat is er maar een op de begane grond. De hoofd 4M staat ook op de begane grond.
 

Desiree

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 mei 2020
Berichten
17
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb het ook net binnen...heb werkelijk geen idee. Moet de WiFi in het modem uitgeschakeld worden? Ik heb 3 van die dingetjes moet er één beneden en 2 boven bijvoorbeeld?
 

Barney

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 mei 2006
Berichten
197
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb het ook net binnen...heb werkelijk geen idee. Moet de WiFi in het modem uitgeschakeld worden? Ik heb 3 van die dingetjes moet er één beneden en 2 boven bijvoorbeeld?
Het makkelijkst is om ze als Access Point (AP) in te stellen. Hiervoor hoeft de WiFi in het modem niet uitgeschakeld te worden. De 3 deco's geef je dan een eigen netwerknaam. Gebruik de app bij de installatie, De 1e deco sluit je bedraad op het modem aan. Plaatsing in de woning, gewoon uitproberen wat het sterkste signaal geeft.
Wil je alle opties, ouderlijk toezicht enzo, gebruiken dan niet als AP instellen.
zie onderstaande link voor e.e.a.