The Frame tv probleem met geluid via versterker

ceesdg

Forum Gebruiker
Berichten
2
Heb the Frame 65 inch 2021, Ziggo nextbox en een onkyo versterker tx rn 626 gekoppeld via een optische kabel. Als je eerst de versterker aanzet en daarna de nextbox en dan de tv blijft het geluid goed. Doe je het in een verkeerde volgorde dan schakelt de versterker het geluid bij ( duidelijke klik ) maar na enige seconden weer uit en daarna weer aan uit aan uit...
Noodoplossing:
In het menu van de versterker (tv/cd) staat dan al op geluidverbinding : optical, dan moet ik dit optical opnieuw bevestigen met de OK knop vd afstandsbediening en dat is het weer in orde.

snap even niet wat er verkeerd gaat
 
Kan je duidelijk uitleggen hoe je de 3 apparaten onderling hebt aangesloten, zowel optisch als HDMI kabels?
Misschien dat iemand dan een idee heeft waar het probleem ontstaat, want het klinkt nu alsof er ergens een terugkoppeling zit.
 
Heb je de hdmi kabel van je tv naar je versterker aan de versterker kant in de ARC ingang zitten? Verplaats die dan op je versterker naar een andere hdmi ingang.
Ik heb ook van die hdmi ellende gehad en vervolgens maar weer die 65" bak van de muur gehaald om alles "conventioneel"aan te sluiten. Van dat CEC krijg je grijs haar. Het werkt nooit zoals je wil. Dus meerdere hdmi kabels naar je tv. Die van je next, van de tv en andere randapparatuur. Alleen even een bredere kabelgoot kopen of frezen.
 
Misschien bevestigen ergens?
Of speakers van je tv op aan laten staan en dan nog eens checken.
 
Kan je duidelijk uitleggen hoe je de 3 apparaten onderling hebt aangesloten, zowel optisch als HDMI kabels?
Misschien dat iemand dan een idee heeft waar het probleem ontstaat, want het klinkt nu alsof er ergens een terugkoppeling zit.
uiteraard loopt er maar 1 kabel van the frame naar de one connect box . Vanuit de one connect box 1 x hdmi 1 naar de ziggo next box en 1 x vanuit de one connectbox hdmi/arc naar de versterker Onkyo tx nr 626. Dan nog een glaskabel van de one connect box naar de versterker. Als je die hdmi verbinding tussen de oneconnect box en de versterker weghaalt kan de versterker niet meer worden aangezet door de tv als je deze aanzet?
 
Duidelijk. Bij mij was het grootste probleem de CEC. Dit ging voor mij bepalen welke apparaten aangingen als ik de versterker inschakelde, televisie inschakelde, etc. Mijn situatie was min of meer identiek aan die van jou. Bij mij had de Denon de regie en bezorgde mij overlast door het inschakelen van de Denon als ik op de ab van de Next tv en next wilde aanzetten. Die AV receivers denken dat je alles over de luidsprekers wil hebben. Ook werd wel eens om onduidelijke redenen de Shield aangezet en schakelde de tv naar de input voor de shield.

Als je alles gebruikt als dat CEC het hoort dan werkt het naar behoren, maar anders... Nou zullen daar wel zat oplossingen en instellingen voor zijn, maar ik heb het nooit goed gekregen. Daarom heb ik alles weer oldschool aangesloten.

hdmi/arc naar de versterker Onkyo tx nr 626

Deze zou ik uit de OUT Main/ARC van je Okyo halen en in een andere ingang stoppen. Bijvoorbeeld de AUX hdmi ingang. De optische kabel heb je dan niet meer echt nodig. Die kan tussen je Next box en de Onkyo zodat je digitale radio kan luisteren zonder dat de TV aanstaat.

Ik denk dat je dan wel van een deel van de ellende af bent.

edit: oh ja, wel moet je onkyo voortaan instellen via het display van de receiver. Geen video meer naar de TV. :D
 
Laatst bewerkt:
Dat was voor mij geen optie. Next gaat met HDMI naar TV. Digitaal radio luisteren doe ik via de internet functie van de versterker, maar als je perse wil luisteren naar de digitale radio van Ziggo, dan kan je dat oplossen met optisch tussen next en Receiver.

Overal zijn kabels voor. Ik heb een kabel fetish. ;D
 
Maar meer kabels garandeert niet dat alles beter is…

Beste scenario is dan altijd dat de receiver de “hub” is. Daarnaast kan DTS HD en hoger niet over optische kabels, dus alles met HDMI is dan het beste en voor zover ik weet kan op elk apparaat met CEC (of wat voor naam diverse merken ook hanteren) deze functie uitgeschakeld worden. Hier de KPN Arris VIP5202, Apple TV (tevens netwerkmediaplayer), Xbox, et cetera… alles zit met HDMI op de Denon en dan 1 HDMI naar de TV. Ieder zijn keus.
 
Terug
Bovenaan