Televisie buiten i.c.m. CI+, beste oplossing?

als het tijdelijk is zou ik het simpel houden.
een goede kabel rechtstreeks in je vrije uitgang van je tratec en gewoon kortste weg door huis naar de tuin.
ben je klaar dan rol je boel even op tot de volgende dag. moet het netjes dan zou ik ook die uitgang gebruiken.
elke onderbreking is er één teveel bij digi tv, dus nog eens splitten achter de tv zou ik iig niet doen.
 
Ik bedenk me overigens dat mijn wandcontact ook een ‘radio’ socket heeft (female), draagt deze ook het digitale signaal? Ik zal eens zoeken of ik een female naar male plugje heb, dan kan ik dat eens testen.

En zo niet, is het aan te raden hier een stop op te plaatsen wanneer deze niet in gebruik is?
 
Nee want die is zo gefilterd dat alleen de lage radiofrequenties er doorheen komen. Het is niet nodig om hier een stop op te plaatsen.
 
Ik heb even een oude kabel geleend van zo’n 8 meter, verlengd met 2 meter kabel, en de signaalsterkte zo’n 5% in, kwaliteit bleef gewoon 100%, ber-waarde 0, dat valt dus alles mee. Nu moet er nog wel een splitter tussen dus het zal misschien iets verder inzakken, maar betere bekabeling compenseert dat vast een beetje.

Ik ga wel nog even wat nieuwe plugjes in de meterkast plaatsen, daar heb ik nu nog deze hangen in de Soundex: 1565990474029.jpeg

Verder op zoek naar een goede splitter en soepele afgeschermde kabels.
 
Als je toch nieuwe connectoren gaat installeren kun je inderdaad net zo goed een veel goedkopere ongestripte kabel kopen zoals @AFCA 0575 heeft gelinkt en daar ook connectoren op plaatsen.
 
Met dat soort pluggen snap ik waarom je 2e versterker van 15 dB nodig hebt om een beetje signaal over te houden. Heel snel alle dat soort pluggen vervangen door Hirschmann KOSWI5 en Hirschmann KOKWI5.

En gewoon goedgekeurd koka 9 TS/ECA gebruiken of Technetix. Doe geen moeite voor andere troep.

Bovendien denk ik dat die andere versterker er tussen uit kan.. het is een kwestie van rekenen...

koka 9 ts = 20 dB per 100 mtr dus als je 10 mter nodig heb 2,0 dB zeg een 0,5 dB voor een goede connector aan beide kanten dus 1 dB dan heb je dus maximaal 3,0 dB verlies op 10 mtr. En je FRA 752 versterker doet iets van 4,5 dB =dacht ik... dus volledig gecompenseerd.
 
Nee, die tweede versterker is absoluut nodig, er hangen 4 TV’s, zonder versterker en enkel een verdeler zorgt ervoor dat het signaal inzakt tot onder de 30%, de beeldkwaliteit ook, onkijkbaar. Een paar betere pluggen gaat dat niet veranderen, die illusie heb ik echt niet.

De bekabeling in de muur heeft nu eenmaal een zetje nodig, dat is ook de reden waarom de TV in de woonkamer op de +8dB zit. Overigens staat de Soundex niet op +15dB, maar op de helft.
 
Terug
Bovenaan