Telefoonterreur - Gebeld worden door onbekende nummers.

…Dan die nummers die je vaak bellen blokkeren in de Fritzbox, geen last meer!…
Ik vraag me af hoe vast die nummers zijn. Vandaag 2x een telefoontje vanaf een Oostenrijks nummer. Na jaren geen last, nu plots uit 3 verschillende landen, doet vermoeden dat de bron één bedrijf is dat onder vele nummers belt. Blokkeer je de een dan komt hij van een volgend nummer.
 
Ach, je kunt het spelletje ook meespelen. Ik heb meneer van Microsoft al eens een uur aan de lijn gehouden. Uiteraard geweigerd een woord Engels te spreken en uiteraard altijd aangegeven dat ik hem niet begreep en dat ik zijn instructies niet uitgevoerd kreeg. Toen ik hem na een uur helemaal pissed had, heb ik hem in perfect Engels verteld dat ik van zijn geintjes niet gediend was en dat ik blij was dat ik ervoor gezorgd had dat hij een uur lang geen slachtoffers kon maken. Gevolg: ruim twee jaar geen last gehad.
Een andere keer heb ik gedaan alsof hij verbonden was met een homo escort bureau. Dat deed het ook goed.
 
Gewoon een oude Fritzbox kopen, vaste telefoon van Ziggo via de Fritzbox laten lopen.
Dan die nummers die je vaak bellen blokkeren in de Fritzbox, geen last meer!

Waarom een "oude" FRITZ!Box kopen? Een nieuwe mag ook!
Ben al jaren een tevreden FRITZ!Box gebruiker (7590).
  • Mooi overzicht van thuisnetwerk (zie afbeelding)
  • VPN
  • DECT centrale
  • Vaste telefonie
WIFI ConnectBox uit laten schakelen.
 

Bijlagen

  • FRITZ!Box.jpg
    FRITZ!Box.jpg
    144,6 KB · Weergaven: 278
Ik ben een week of drie geleden een keer of 10 gebeld door 4 of 5 verschillende nummers uit Pakistan. Dus tenzij je landnummers kunt blokkeren, heeft het niet veel zin. "Microsoft Customer Service" kan beschikken over vele nummers, en dit keer waren het Pakistaanse nummers, maar het kan ook een nummer uit een ander land zijn. Blokkeren wordt dan echt iets voor hobbyisten met veel tijd om handen.
 
Laatst bewerkt:
Waarom een "oude" FRITZ!Box kopen? Een nieuwe mag ook!
Ben al jaren een tevreden FRITZ!Box gebruiker (7590).
  • Mooi overzicht van thuisnetwerk (zie afbeelding)
  • VPN
  • DECT centrale
  • Vaste telefonie
WIFI ConnectBox uit laten schakelen.
Natuurlijk kun je een ook een nieuwe kopen, maar dan zou ik er meer gebruik van maken.
Om alleen een nieuwe Fritzbox te kopen voor nummers te blokkeren leek mij wat kostbaar!
Zelf ook een 7590 Fritzbox en gebruik alles in deze Fritzbox, erg uitgebreid is deze.
Nummers kun je ook per land blokkeren, of een reeks die begint met land en netnummer bijvoorbeeld.
 
Ik word nu al 4 dagen lastig gevallen door de volgende telefoon nummers 0050120336993.0060255971251.0029764043947.0010837035634.
het begint om 05:00 uur en gaat de hele dag door minimaal 15 keer per dag.
Ik heb helemaal niks met het buitenland en ook niet met enquêtes.
Net met de ziggo helpdesk gebeld zij kunnen er niks aan doen maar misschien kunt uw een ander telefoonnummer nemen zodat het op houdt dus het probleem bij de klant neer leggen ik neem aan dat ik niet de enige ben met dit vervelende probleem dus lijkt mij dat iedereen die hier last van heeft er massaal ziggo mee bestookt zodat er wel wat mee wordt gedaan de techniek staat voor niets zelf het probleem oplossen ziggo en niet de klant die heeft er immers niet om gevraagd .
 
Ziggo kan hier niets aan doen....die nummers wisselen steeds en als Ziggo er een zou blokkeren, is er na een uur weer een andere actief. Gewoon niet opnemen als je een internationaal nummer ziet....
 
Ziggo kan hier niets aan doen....die nummers wisselen steeds en als Ziggo er een zou blokkeren, is er na een uur weer een andere actief. Gewoon niet opnemen als je een internationaal nummer ziet....
Even misschien een gekke vraag kan het zo zijn dat sinds ziggo in India alles regelt daar misschien gesjoemeld word met de telefoonnummers en zo in handen komt van die criminelen die ons dan lastig vallen want dit is niet vanaf het begin als dat zo is pak het dan bij de bron aan misschien zit daar een lek
 
De spammers maken gebruik van een computer die gewoon willekeurig nummers belt binnen een opgegeven range.
Als er word opgenomen verbind de computer door met een spammer, of draait een opname af.
 
Sinds 26 april word ik regelmatig gebeld door vreemde nummers. Gelukkig heb ik een telefooncentrale die dit soort nummers blokkeert maar liever had ik gehad dat Ziggo dat had gedaan. Het zijn ten slotte niet bestaande telefoonnummers en dat Ziggo er niets aan kan doen, wil er bij mij niet in!
 
Terug
Bovenaan