Tele-visie


terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.144
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik geloof er niks van dat lineaire TV zoveel afneemt, dat soort onderzoeken zijn eigenlijk op niks gebaseerd. Tuurlijk kijken jongeren veel YouTube (zouden wij vroeger ook hebben gedaan als het er was) en wordt er veel netflix gekeken of gedownload spul of uitgesteld gekeken. Echter maak je geen illusies lineaire TV blijft gewoon bestaan! Alleen is het aan de TV makers hoe serieus zij hun kijkers nemen, die reclame wordt steeds irritanter. Dat zijn veel mensen zat en dan kijken ze liever op een andere manier. (maar ze kijken nog steeds)

Maar het hele landschap kan over de komende jaren enorm veranderen als een partij zoals Netflix of YouTube met allerlei onzinnige Europese regeltjes te maken krijgen waardoor de content afneemt en je weer meer moet gaan betalen of content versplinterd raakt en je uiteindelijk in een situatie terecht komt dat je net zo veel betaald als vroeger. Een aantal mensen zullen dan weer gaan downloaden en andere vallen terug op lineaire TV of streaming wat overigens ook lineair kan zijn of opnemen en reclame doorspoelen als dat is toegestaan.

Maar besef 1 ding, content makers zullen nooit veranderen die blijven gierig en vroeg of laat proberen ze je weer een oor aan te naaien. Veel mensen gebruiken spotify en YouTube voor hun muziek behoefte.. Wedden dat binnen een aantal jaar als ze denken dat piraterij uitgeroeid is ze ineens niet meer willen en wederom zullen proberen om ons per liedje te laten betalen.
 

warrink

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2010
Berichten
10.394
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat is wel een heel pessimistische visie dat alles gelijk blijft en dat oude tijden "betalen per liedje" weer terugkeren.
Zelf geloof ik niet dat de consument nog bereid zal zijn om deze prijzen te betalen.
Dit zal de reden zijn dat er geheel vernieuwende al of niet illegaal ,volgends de oude media, distibrutie van content ontstaan.
Uiteindelijk zal deze ontwikkeling de oude media de nekslag toebrengen en kan een geheel vernieuwde medialandschap ontstaan.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.144
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik zeg ook nergens wat men "het accepteert" maar dit soort zaken lijden er ook toe dat men terug valt op oude gewoontes waaronder het lineair kijken en radio luisteren. Tuurlijk zal een groep proberen alles te downloaden maar je moet wel beseffen dat de meerderheid er geen kennis voor heeft. En overheden en bedrijven krijgen ook steeds meer grip op het internet, als jou provider straks verplicht kan zien wat je download of kijkt en vpn providers gedwongen worden mee te werken met opsporing dan valt dat alternatief voor 95% weg.
 

warrink

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2010
Berichten
10.394
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb nergens geschreven dat jij vind dat men "het accepteert", alleen is mijn visie dat oude gewoontes niet aanvaard zullen worden en dat men wegen zal vinden om content to zich te nemen. dat zou op manieren kunnen die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.
Natuurlijk zal de oude media grip krijgen op het huidige internet en zal men hierop meer controle en repressie toepassen. Maar vanuit het o'a. darkweb kunnen zich allerlei nieuwe manieren ontwikkelen om de gebruiker van content te voorzien, een ontwikkeling die zal leiden naar een geheel vernieuwde medialandschap.
 
Topicstarter
Topicstarter
L

LittleBit

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2008
Berichten
64
> Waar gaat dit eigenlijk over?
We zoeken in deze thread naar een visie op de televise-wereld en de aankomende veranderingen....

Zie zojuist de Ziggo TV-spot (die waarin men op vluchtstrook staat en samen TV kijkt)
en dan denk ik,
is Ziggo nu een kabelaanbieder (de vroegere centraal antenne faciliteit)
of wilt men nu televisie-service-provider worden en actiever worden als reseller van vodafone diensten ??

Volgens mij willen we een goede, vlotte internetverbinding
en de andere basis diensten zoals
bellen (iS VoiP-service)
en televisie (is streaming-TV over internet)
of de extra diensten zoals recording,
kunnen dan additioneel opgelost worden,
met of extra Ziggo-services
of met extra services van derden (bv n humax- of samsung-doos).

Maar ja, als dat laatste de Ziggo-visie zou zijn, dan past dat TV-reclame spotje dus niet.