• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

TC7200 bridge mode werkt niet meer


bartech

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jun 2009
Berichten
943
Goed, helaas is het weer zo ver, problemen met UPC. Sinds vandaag werkt de bridge-mode functie niet meer van de TC7200. Wat ik ook probeer zodra hij op bridge-mode staat komt het modem niet meer online.

Gistermiddag kreeg ik te horen dat er problemen waren met de telefoonverbinding. Wij konden andere wel horen maar andersom was dat niet het geval. Op het modem zag ik dat het upstream lampje knipperde. Apart maar omdat we allemaal internet nodig hadden besloten om pas morgen het modem te restarten.
Vandaag dus het modem gerestart. Tot mijn verbazing kreeg ik maar geen internet. Het online lampje knipperde non stop. Nog een keer herstart. Helaas weer geen internet. Naar mijn pc gelopen en is gekeken op het modem. In het log kreeg ik de volgende meldingen:

2013-05-14 12:57:41: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=8c:04:ff:33:3d:d7;CMTS-MAC=0...
2013-05-14 12:57:40: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
2013-05-14 12:57:36: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
2013-05-14 12:57:24: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
2013-05-14 12:54:16: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=8c:04:ff:33:3d:d7;CMTS-MAC=0...
2013-05-14 12:54:16: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
2013-05-14 12:54:12: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
2013-05-14 12:54:00: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
2013-05-14 12:50:52: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=8c:04:ff:33:3d:d7;CMTS-MAC=0...
2013-05-14 12:50:52: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
2013-05-14 12:50:49: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
2013-05-14 12:50:36: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
2013-05-14 12:47:29: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=8c:04:ff:33:3d:d7;CMTS-MAC=0...
2013-05-14 12:47:28: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
2013-05-14 12:47:24: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
2013-05-14 12:47:11: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
2013-05-14 12:44:18: [Major] Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
2013-05-14 12:44:03: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=8c:04:ff:33:3d:d7;CMTS-MAC=0...
--- -- --:--:--: [Warn] DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
--- -- --:--:--: [Info] Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
--- -- --:--:--: [Major] No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=8c:04:ff:33...
2013-05-14 12:37:33: [Major] Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
Aangezien ik er geen raad mee wist heel het modem gereset door het resetknopje achter op het modem voor 10 seconden ingedrukt te houden. Heel het modem werd gewiped en na 10 min kwam het modem weer online. Getest en alles werkte maar hij stond niet in bridge-mode. Dus het modem weer in bridge-mode gezet en je mag het raden, weer geen internet en het online lampje blijft snel achter elkaar knipperen. Ook het log zag er weer precies hetzelfde uit als hierboven.

Wat ik ook nog heb getest was het uitschakelen van mijn modem en eigen router. Opgestart in de volgorde: Modem -> Router, maar ook andersom Router -> Modem. Geen succes. Omdat ik nog een tweede router had staan deze is aangesloten en alles weer gereset. Helaas ook met een andere router geen succes. Zodra hij in bridge-mode staat werkt het boeltje niet meer.

Is er toevallig een update geweest van de TC7200? Weet iemand waar dit aan kan liggen?
Heb hem nu dus in router modes staan. Dit werkt wel maar niet optimaal. Ook de maximale download snelheid halen in router modes is onmogelijk en ben blij als ik de 100 Mbps aantik.
 

disinfector

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 apr 2013
Berichten
2
3: [Info] TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=8c:04:ff:33:3d:d7;CMTS-MAC=0...

Lijkt erop dat een er een probleem is met het mac adres? heb je het adres van het modem gecloned in de router?
 
Topicstarter
Topicstarter
bartech

bartech

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jun 2009
Berichten
943
Nee, dat is niet het geval.
 

PolderboyBram

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2008
Berichten
14
Exact hetzelfde probleem. Rond 1430 klapte het modem eruit, sindsdien niet meer online te krijgen in bridge mode alleen nog maar router mode. Begint een soap te worden! Zie ook mijn andere post.
 
Topicstarter
Topicstarter
bartech

bartech

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jun 2009
Berichten
943
Gelukkig, ik ben niet de enige. Ik heb via de webcare ondertussen een ander modem gevraagd aangezien het gewoon waardeloos is dat het modem amper de snelheden aankan zodra deze in router-mode hangt. In bridge-mode redde hij de 150 Mbps overigens netjes.
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
1.482
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Gisteren reactie gehad over de snelheid in router-modus:
Cas-UPC zei:
Hallo,

Dit problem zal softwaretechnisch verholpen moeten worden. Er worden testen gedaan met andere sofware zover mij bekend en als dit goed gaat zal de software uitgerold gaan worden. Wanneer dit exact zal gebeuren durf ik niet te zeggen.

Groet,
Remon
Het probleem bestaat al sinds begin april. En UPC weet nog steeds niet wanneer er een oplossing zal komen. Slechte zaak vind ik!
 

pvanberlo

Product Tester
Lid geworden
15 mei 2013
Berichten
20
Zelfde probleem hier.. Sinds gisteren spontaan niet meer online. Modem stond ook in bridge mode, gesproken met de helpdesk en op hun verzoek een reset gedoen met het reset knopje op de achter kant.. Daarna komt het modem wel weer online, maar zodra ik 'm weer op bridge mode zet is het feestje over. Snel knipperend 'Online' lampje en in de admin interface de melding dat network access denied is, met ongeveer dezelfde log meldingen als de topic starter... Ze gaan een monteur sturen...

Overigens, als meer mensen er last van hebben dan lijkt het me toch een probleem aan de UPC zijde, en niet met het modem, maar goed, dat wilde 'men' niet geloven.
 

some

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mrt 2013
Berichten
12
Ik dacht dat ik de enige was. Sinds maandag geen modem meer online.
Snel knipperend online lampje en verder niets. In het modem inderdaad "access denied"
Ook waren bij mij de tabs voor advanced, parental control en usb weg. Kon deze via de factory default reset ook niet terug krijgen...

Helpdesk gebeld, nee wordt een monteur meneer, kan verder niets voor u betekenen. Signaal zag er volgens hun verder goed uit.

Vandaag is de monteur geweest en deze heeft het modem vervangen. Signaalmetingen waren allemaal goed. Modem is nu weer online, maar de optie om deze in bridge mode te zetten is weg.... Hopelijk komt deze weer snel terug, wil gewoon mijn eigen router weer kunnen gebruiken...
 

blackjack

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 feb 2011
Berichten
918
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
some zei:
Ook waren bij mij de tabs voor advanced, parental control en usb weg. Kon deze via de factory default reset ook niet terug krijgen...
USB heeft er nooit bijgestaan.

.
Modem is nu weer online, maar de optie om deze in bridge mode te zetten is weg.... Hopelijk komt deze weer snel terug, wil gewoon mijn eigen router weer kunnen gebruiken...
Weet je het zeker?
Niet bij systeem> switch mode?
 

some

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mrt 2013
Berichten
12
Ik heb een tabje USB (kan me niet herinneren of het andere modem deze ook had...) met als subtabs
USB Basic
Approved Devices
Storage Basic
Storage Advanced
Media Server

Onder System heb ik helaas alleen maar
Password
Backup and Recovery
Backup
Restore
Factory Default
Log
Syslog
Local Log

Modem is:
Software Version STD6.01.07.T1
Hardware Version 1.0
 

Bijlagen