Synchronisatie geluid en beeld alleen goed op de npo's

willemdenie

Forum Gebruiker
Berichten
4
Hallo, Ik ben sinds kort overgeschakeld van analoog naar digitaal (althans ik heb Ziggo sport op 14). Maar wat ik niet begrijp is dat ik geen mediabox of CI module gebruik, maar de kabel rechtstreeks in de TV plug. Want als ik op de site van Ziggo kijk naar dit probleem kan ik kiezen tussen die twee en niet rechtstreeks aangesloten. Maar nu blijkt dat het geluid niet altijd synchrome loopt met het beeld. Bij de NPO 1, 2 en 3 is het vrijwel ok, maar bij de zenders die daar achteraankomen (RTL 4 en verder) is het verschrikkelijk fout. Ziggo zegt dat dit aan mijn TV ligt. Kan dat? TV model is: Samsung QE49Q64R - QLED
 
Hallo, Ik ben sinds kort overgeschakeld van analoog naar digitaal (althans ik heb ziggo sport op 14). Maar wat ik niet begrijp is dat ik geen mediabox of CI module gebruik, maar de kabel rechtstreeks in de TV plug. Want als ik op de site van Ziggo kijk naar dit probleem kan ik kiezen tussen die twee en niet rechtstreeks aangesloten. Maar nu blijkt dat het geluid niet altijd synchrome loopt met het beeld. Bij de NPO 1, 2 en 3 is het vrijwel ok, maar bij de zenders die daar achteraankomen (RTL 4 en verder) is het verschrikkelijk fout. Ziggo zegt dat dit aan mijn TV ligt. Kan dat? TV model is: Samsung QE49Q64R - QLED
ik ben geen expert op dit vlak,maar heb in het verleden op twee toestellen van samsung via de instellingen beeld en geluid gesynchroniseerd.
wel vreemd dat in jou geval er vesrchil is tussen de publieke en commerciele zenders .
 
Dit komt waarschijnlijk omdat de npo zenders HD zijn en minder geupscaled hoeven te worden. De overige zenders zijn SD en moeten meer geupscaled worden. Dit vraagt iets meer tijd en daardoor krijgt je beeld iets vertraging t.o.v. het geluid.

Oplossing is een abonnement met HD zenders nemen of vertraging van het geluid instellen op je tv, maar dan lopen de npo zenders waarschijnlijk niet meer synchroon.
 
Laatst bewerkt:
Dit komt waarschijnlijk omdat de npo zenders HD zijn en minder geupgescaled hoeven te worden. De overige zenders zijn SD en moeten meer geupscaled worden. Dit vraagt iets meer tijd en daardoor krijgt je beeld iets vertraging t.o.v. het geluid.

Oplossing is een abonnement met HD zenders nemen of vertraging van het geluid instellen op je tv, maar dan lopen de npo zenders waarschijnlijk niet meer synchroon.
Dan ligt de oorzaak toch bij Ziggo. en moeten ze niet zeggen dat het aan mijn TV ligt
 
Nee, het ligt aan je TV. Te trage processor. Anders zou iedereen met alleen KabelTV dit hebben.

Wat je nog zou kunnen proberen is beeldverbeteraars uitzetten zodat de processor meer rekenkracht overhoudt.
 
Beste, wat was de oplossing van Ziggo? Ik heb hetzelfde probleem icm CI module en mijn Samsung tv uit 2020 een uhd 7020
 
Terug
Bovenaan