• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Storingen sinds overgaan naar digitale radio


Vraag

Klas333

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 sep 2021
Berichten
1
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Toen Ziggo bij ons de over is gegaan van analoge naar digitale radio hebben wij een quantis qe317 aangeschaft (via Ziggo). Het signaal dat binnen komt is verdeelt en gaat via de qe317 naar de radio (andere kabel gaat naar smart tv).
Nu stoort het digitale signaal vreselijk. Het valt weg (Geen signaal) en stottert af en toe. Ik heb gemerkt dat internetten er voor zorgt dat het signaal weg valt. Maakt niet uit of ik upload of download.
Heeft iemand een idee hoe ik dit gemakkelijk zonder kosten kan oplossen?
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
69
Tenzij je een CI+ module hebt in fZiggo gebied.

Als je deze hebt is er geen sprake van een retoursignaal via de coax kabel, maar verloopt dit, net als bij de Humax, via het Internet.

"Voor het gebruik van interactieve televisie via CI+ Module moet je televisie met internet verbonden zijn. Afhankelijk van je toestel kan dat met een internetkabel of via wifi. Kijk in de handleiding van je televisie voor meer informatie".
 

Geerdink1

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2021
Berichten
2
Ik heb inmiddels een stopfilter aangeschaft en geplaatst. De bijbehorende verlopen naar IEC hebben van de male female gemaakt en omgekeerd. Daardoor zit het filter andersom als bedoeld, maar het lijkt niets uit te maken.
Ik heb nu al een paar uur ongestoord kunnen luisteren. Bijgaand mijn aansluitschema.
Aansluitingen Ziggo (3w)f.jpg
 

Ondersteuning Humax

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 mei 2021
Berichten
69
Dag @Geerdink1

Het zou inderdaad niet moeten uitmaken waar het filter word geplaatst. Ik heb deze echter achter de Quantis geplaatst, en inderdaad werkt dat uitstekend. Mooi dat dit bij jou ook zo lijkt te zijn. En goed dat je de Tv separaat hebt aangesloten, en niet vanuit de Quantis. Ik ben ook niet zo van het doorlussen.