• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Storing bij opname


josbe

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jul 2011
Berichten
69
Hallo,

In ons nieuwe huis heb ik de tv aangesloten, alles werkt goed bij normaal kijken.
We hebben 3 TV toestellen aangesloten via een splitter (Hirschmann 3DSS3) met een kabel lengte(koka799 hirschmann) van 8, 15 en 25 meter..
Op de kabel van 25m zit ons hoofdtoestel met een Humax 5200c.
Bij normaal TV kijken gaat het goed, echter wanneer we gaan opnemen zijn regelmatig de beelden blokkerig of dubbel beeld van de opgenomen beelden.
Tunner 1: geeft aan een sterkte te hebben van 46% en een kwaliteit van 100%
Tunner 2: geeft aan een sterkte te hebben van 77% en een kwaliteit van 100%

Heeft u een idee waar aan dit zou kunnen liggen?

Alvast bedankt voor u hulp.

Groeten, Jos
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.954
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De Hirschmann 3DSS3 dempt het signaal op iedere uitgang met 6.1 dB en maakt het signaal dus zwakker.
Sluit je daar ook nog lange kabels op aan dan is aan het eind van de kable s het signaal zwak, tot te zwak.
Je moet de splitter vervangen door een versterker. https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/signaal/versterken/

Geschikte versterkers zijn bijvoorbeeld: Hirschmann HMV41 / Technetix FRA752X / Teleste OV-8420
Deze zijn al geschikt voor de frequentie uitbreiding (tot 1200 MHz)) die Ziggo de komende jaren gaat invoeren.
Er zijn echter meer geschikte merken / typen
 
Topicstarter
Topicstarter
J

josbe

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jul 2011
Berichten
69
Super bedankt.

Ik zie trouwens ook dat de BER bij tunner 2 oploopt als ik ga opnemen.
Heeft dit hier ook mee te maken?
Ik lees ook wel dat dan de tunner kapot is.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

josbe

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jul 2011
Berichten
69
Bedankt,

Wat bedoel je met : En let op dat je box op "auto" staat bij de "wide" knop.

Waar stel ik dit in?
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
593
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
ik bedoel de aspect ratio, maar geen idee waar die knop zit. Ik heb deze box zelf niet, sorry.

Dat dubbele beeld kan ook veroorzaakt worden doordat de aspect ratio verkeerd staat.
 

youriy

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jul 2012
Berichten
543
Gebied
fZiggo
Sluit 'm anders eerst eens aan op de locatie met de kortste kabel.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.214
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Het signaal is sowieso te zwak, maar toch is het vreemd dat het pas gaat storen als je een opname start. Er kan naast het te zwakke signaal ook een probleem met de ontvanger zijn.
 

youriy

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jul 2012
Berichten
543
Gebied
fZiggo
De signaalsterkte is voor een Humax ruim voldoende.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.214
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
De signaalsterkte is voor een Humax ruim voldoende.
Met 25 meter coax er tussen is dat onaannemelijk. Bovendien is dat een moment opname van 1 frequentie, dat zegt niks over het gehele spectrum.