• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Standaard Gateway niet beschikbaar


Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Probleem is er nog steeds, helaas.
Kan de router stuk zijn?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.070
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Daar begint het wel op te lijken. Kan je misschien een paar dagen een router lenen om te testen?
Staat de Ziggo modem te ongunstig om te gebruiken?
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Router vervangen.
Nu TP-Link Archer C3150 v2.1 (Wat een snelheid.)
Problemen met randapparatuur opgelost. (mobiel, tablet)
Maar op de laptop blijft het probleem bestaan.
Netwerk adapter stuk?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.070
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Eerst maar eens kijken naar de software / stuurprogramma's voor je aan de hardware denkt.
Verwijder het stuurprogramma van de WiI-Fi adapter eens. Zet de laptop uit (echt uit, niet slaapstand) en start de laptop weer op. Windows zal het stuurprogramma nu opnieuw installeren. Hopelijk maakt het verschil.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ook al geprobeerd, zelfs de adapter helemaal verwijderd.
Werd bij opstarten dus helemaal opnieuw geïnstalleerd.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.070
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Had je voor het verwijderen de Wi-Fi verbindingen al verwijderd? Misschien dat daar iets blijft "hangen".
Zelf schoon ik daarom in dit soort situaties zelf zoveel mogelijk op, inclusief het register. Daarvoor gebruik ik dan het gratis ccleaner. Dus verbindingen verwijderen, stuurprogramma verwijderen, register opschonen en dan computer/ laptop uit.

Gebruikt de laptop het Windows stuurprogramma, of die van de fabrikant van de Wi-Fi kaart? Mogelijk maakt dat verschil.

Het is wel erg toevallig dat je router en Wi-Fi kaartje het in de zelfde tijd begeven, maar het kan natuurlijk wel.
Als het toch het kaartje blijkt te zijn, dan opletten welke je koopt want sommige fabrikanten staan niet alle merken / typen toe.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Bij het installeren van de router zijn alle "oude" verbindingen verwijderd en nieuwe gemaakt.
Ik gebruik CCleaner Premium al vele jaren.
Het stuurprogramma heb van Intel.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.070
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kan je de laptop eens met een kabel aansluiten (Wi-Fi uit). Krijg je nu ook de melding dan is het iets in Windows. Misschien beveiligingsprogramma?

Ik raak door mijn ideeën heen. :(
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Prima idee, ga het meteen proberen.
Heel erg bedankt voor het meedenken.
 

itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
189
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Handmatig alles invullen (ipv4) als dit werkt dan terug naar auto, reboot.