• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Standaard Gateway niet beschikbaar


jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Sinds een paar weken meerdere keren per dag last van deze foutmelding: " De standaard gateway is niet beschikbaar."
Op internet kom ik deze melding vaak tegen, maar ik heb nog nergens de oplossing gevonden.
Ik gebruik Windows 10 en heb een TP-link TP-WDR3600 router.
Ik heb de router al 'n keer terug naar de fabrieksinstellingen gezet, maar helaas.
Iemand?
 
Laatst bewerkt:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.799
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Werk je via een kabel of draadloos?
Heeft de TP-link de nieuwste firmware?
Is Windows 10 up to date? Ook het stuurprogramma van de netwerkkaart?
Zijn er meer apparaten die de melding krijgen?
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Dank voor uw snelle reactie.
Alles is up-to-date.
Ik werk via wifi.
Ook de wifi verbinding op m'n telefoon en tablet valt dan weg.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
542
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ziggomodem ook al naar naar fabrieksinstellingen teruggezet? Wat misschien ook nog zou kunnen helpen is wifispots uitzetten.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Alles op het ziggo modem staat uit. Ik denk dat het ergens in de TP-WDR3600 router zit, aangezien de andere apparaten er ook last van hebben. Probleemoplosser lost het meestal op. Soms krijg ik ook de melding: "Ongeldige IP-configuratie" en dan moet ik de router even van de stroom afhalen.
Misschien is de router gewoon stuk.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.799
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De laatste firmware (opnieuw) in de TP-link zetten kan soms helpen.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.372
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Klinkt ook een beetje als dubbele dhcp server.
Kun je het ziggo modem op bridge mode instellen? In oud ziggo gebied kun je dit door de servicedesk laten doen.
Of anders dhcp uitzetten op het modem of de router.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Het gekke is, dat het al jaren perfect gewerkt heeft.
Maar sinds een week of twee heb ik dat probleem plotseling.
Ik kan niks bedenken, wat er veranderd zou zijn.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.372
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Maar dat is met de meeste problemen het geval, het heeft altijd gewerkt en opeens werkt het niet ;)
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jojongen

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2019
Berichten
16
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Ziggo modem staat al op bridge modus.
Ik zal de laatste firmware er nog eens opzetten.

Iedereen alvast heel hartelijk dank voor het meedenken.