• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Speedtest.net server Amsterdam is slecht


piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
5.787
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik merk dat als je nu een speedtest doet bij speedtest.net met de server van speedtest.net Amsterdam deze niet reëel is.

Houdt daar rekening mee.

Speedtest.net Amsterdam


Route IT Ede



Ziggo zelf

Schermafdruk 2019-05-06 08.38.18.png
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.512
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik zeg al jaren “je test de speedtest servers en niet je eigen lijntje” 8)
Haal je bij eentje de snelheid dan deze blijven gebruiken.
Al haal ik bij met de speedtest app in Windows10 veel betere resultaten dan in de browser.
Via de browser test je de browser :)
 
Topicstarter
Topicstarter
piente

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
5.787
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Alles getest in 3 verschillende browsers. Safari, Chrome en Firefox de resultaten blijven nagenoeg hetzelfde. Waar ik al jaren mee testte als server speedtest.net is nu erg langzaam.

De app in windows 10 zal ik zo nog installeren en testen.
Edit:

het resultaat van de W10 app

Knipsel.PNG
 
Laatst bewerkt:

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.551
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Die Windows10 app werkt hier dan niet goed.
Speedtest W10.png
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.272
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik pak altijd die van leaseweb in Haarlem, werkt eigenlijk altijd prima.

Maarja echt speedtest doe je natuurlijk nooit via speedtest.net of soort gelijke, maar gewoon met een 10GB bin file ergens op een ftp of http servert.
 

internetter

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 aug 2008
Berichten
503
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik pak altijd die van leaseweb in Haarlem, werkt eigenlijk altijd prima.

Maarja echt speedtest doe je natuurlijk nooit via speedtest.net of soort gelijke, maar gewoon met een 10GB bin file ergens op een ftp of http servert.
Zojuist 10GB file binnengehaald van Leaseweb.
Hoe kan ik het 10GB bestand openenen?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.916
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zo'n testbestand moet (kan) je niet openen. Je kijkt alleen tijdens het downloaden wat de downloadsnelheid is.
Na download het bestand van je computer verwijderen.

Waarom losse testbestanden in verschillende grootten?
Veel snelheidstesten werkten (werken) met kleine bestanden en dan krijg je door cache etc. te hoge snelheidswaarden.
Met een groot bestand heb je daar geen last van.
Nieuwere speedtesten (veel gebruikt is Ookla) gebruiken ook grotere bestanden en zijn dan ook nauwkeuriger.
 
Laatst bewerkt:

internetter

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 aug 2008
Berichten
503
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Met dit antwoord kan ik wat.
Bedankt.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.158
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
…de server van speedtest.net Amsterdam deze niet reëel is.…
Er bestaat natuurlijk niet een "server Amsterdam". Er zijn er meerdere, dus als de ene goed is, kan de andere slecht zijn. Ik elk geval gaat het netwerk van Ziggo bij Amsterdam pas het echte internet op. Dus als jij test met een server om de hoek, maar die is zelf niet aangesloten op het Ziggo netwerk, dan loopt de verbinding toch via Amsterdam.

Ookla houdt daar geen rekening mee, waardoor de opgegeven afstand niet echt klopt. Zij geven de vogelvlucht afstand op en niet de verbindingsafstand. Op zich kun je dat aan de ping zien. De ping met Amsterdam is doorgaans kleiner dan een server "vlakbij".

Als ik b.v. met een Amsterdamse server verbind, krijg ik een ping van 9 ms. Met een server die zogenaamd dichtbij zit, haal ik slechts 11 ms. Beide via wifi gemeten.
 
Laatst bewerkt: