Spam explosie

Oké Briolet, dan is het me wel duidelijk. Overigens heb ik ook weinig tot niets te klagen. Niet echt nul, maar wel nagenoeg. Gemiddeld hooguit één of twee keer ongewenste reclame per week. En soms ook een hele tijd niets. Hetzelfde geldt bij mij ook voor de spam-map. Het Ziggo-spamfilter heeft hier dus heel weinig te doen, ik kan dan ook onmogelijk de huidige effectiviteit ervan beoordelen.

Maar afgezien daarvan, ik heb wel de indruk dat het steeds moeilijker wordt om een goede methode te ontwikkelen om spam te herkennen of te leren herkennen. De spammers lijken me veel slimmer dan vroeger en weten waar ze op moeten letten, ook qua taalgebruik. Daarnaast, de categorie ongewenste reclame is meestal niet van andere mail te onderscheiden. Opvallend vaak is het wel nagenoeg dezelfde layout en toch steeds een ander afzenderadres. Hooguit helpt soms het consequent verplaatsen naar de map "Ongewenste e-mail". Dus als je op zeker moment de sigaar bent, is het een knap lastige klus om dat ongedaan te maken.
 
Laatst bewerkt:
Aan de TS kan ik melden dat ook hier weer de spam hoeveelheid stijgt bij een adres wat ook nog uit het A200 tijdperk stamt.
 
Terug
Bovenaan