• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Sony Android TV is dom geworden


Ria77

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 mei 2010
Berichten
195
Hallo,

Ik heb sinds een paar jaar een Sony Androïd TV. Ik kijk met een C+ kaartje.

Nu heeft Ziggo enige dagen of weken geleden iets aan de signaaldistributie geknutseld, en sinds die tijd geeft hij geen beeld meer na het opstarten.

Elke dag wordt hij gewoon opgestart via de stekker zonder standby dus. Normaal gaat hij dan naar de laatstbekeken zender van de vorige dag. Dat doet hij nu ook wel, maar hij scherm blijft dan donker en hij geeft de melding dat hij geen signaal krijgt; of ik de antenne wil inschakelen?

Dat is flauwekul natuurlijk, maar Sony is altijd wat apart geweest in zijn foutmeldingen. Wat ik dan moet doen ik hem eerst op Nederland 1 zetten, daarna naar Nederland 2 en 3, en daarna is hij hopelijk warm genoeg om naar een ander kanaal te gaan en daar ook beeld te geven.

Het is vervelend dat je na het aanzetten niet automatisch beeld hebt en nog eens terug moet. Nogmaals: ik weet dat dit een tv is met egenaardigheden, dus de software is echt een afknapper voor zo'n dure tv.

Nu heb ik me al een breuk gezocht hoe ik hem kan laten opstarten met Nederland 1, maar ook deze optie (hoewel ik weet dat hij er moet zijn) kan ik niet meer terugvinden. Ik weet niet met welke woorden ik deze vraag kan stellen aan de "intelligente software" van de tv noch kan ik het vinden in de manual, ook niet via google online. Ook niet in welke zoekboom het zou kunnen staan.

Ik hoop dat er iemand hier langs komt die weet hoe ik bij deze optie kan komen. Bijvoorbaat dank.
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
464
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
zoek eens op internet naar het typenr van jou tv en "hotelmenu". vaak is dit een bepaalde toetscombinatie of toetsvolgorde. eenmaal in het hotelmenu heb je oa de keuze om je tv op een bepaalde ingang of zender te laten starten. kijk heel erg uit met de overige opties: het zou zomaar kunnen dat je je tv definitief op slot zet .....
 
Topicstarter
Topicstarter
R

Ria77

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 mei 2010
Berichten
195
Bedankt, ik heb even gegoogeld, maar dat ziet er heel erg riskant uit!
Ik durf ook firmware van de tv of de kaart niet te updaten, bang dat hij nooit meer opstart. Op het moment heb ik nog een crippele tv, maar als ik iets verkeerds doe niets meer! Hij was toch nog 1500 euro of zoiets.
Vroeger deed je acht jaar met je nieuwe tv; nu nog maar twee jaar klaarblijkelijk.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.313
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
2 jaar met je TV doen is onzin 8-10 jaar moet je makkelijk redden. Het probleem is dat je de TV via de stekker uitzet elke avond, dat is trouwens heel slecht voor je apparatuur want je gooit zomaar een besturingssysteem offline ipv netjes af te sluiten. Als jij je TV netjes afsluit of in standby laat staan een nachtje met als laatst gekeken zender NPO 1 HD zal dat de nieuwste laatst gekeken zender zijn.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.456
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik neem aan dat Ria77 de tv eerst uitzet voordat de stekker eruitgaat, zo niet, dan kon je wel eens gelijk hebben ;)
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
687
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zet die tv gewoon terug naar de fabrieksinstellingen. Redelijke kans dat alles weer normaal werkt daarna.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.456
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Tja...…………...