Snelheid netwerkkaart

jochem6450

Forum Gebruiker
Berichten
88
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo ik heb een probleem met mijn netwerkkaart. Het is een kaart voor 1000 Mb maar soms geeft hij aan dat er maar 100 Mb in zit .Kan per dag wisselen.
Heb al eens een driver vernieuwd maar dat werkt soms ff.
Iemand een beter idee?
 
Nee want hij gaat naar een switch en daar zitten ook laptops op met wel de juiste snelheid.
 
Lijkt een beetje hierop

Kijk eens of er geen nieuwere drivers zijn voor je kaart. Of kijk of er een optie is om Gbit te forceren.
 
Voor gigabit gebruikt de netwerkverbinding alle 8 aders. Als een van de aders niet werkt (kapot, of slecht contact) dan kan er geen gigabit verbinding gemaakt worden en schakelt de netwerkkaart terug naar 100 Mb/s.
Controleer daarom of de netwerkkabel wel goed vast in je computer en/of switch zit. Even de RJ45 bewegen terwijl je de snelheid (lampjes) in de gaten houd. Eventueel testen met een andere kabel.

Nee want hij gaat naar een switch en daar zitten ook laptops op met wel de juiste snelheid.
Bij een switch werken alle poorten afzonderlijk van elkaar. Je kan dus makkelijk 100 en 1000 Mb/s verbindingen tegelijk via de switch hebben.
 
Jammer dat het niets heeft opgeleverd, maar het was een voor de hand liggende mogelijkheid.
Ik weet niet of je de laatste Windows versie draait, maar bepaalde merken netwerkkaarten schijnen daar problemen mee te hebben. Een stuurprogramma probleem dus. Misschien eens zoeken op combinatie Windows versie en merk/type netwerkkaart.
 
Ik heb een levenslang abbo bij drivermax dus stuurprogrammas zijn up to date.
Versie windows is beta insider dus misschien toch dat.
 
Ik ben geen liefhebber van programma's als Drivermax. Te vaak meegemaakt dat ze een verkeerde driver installeren. Bv een in de verkeerde taal, verkeerde versie voor een bepaalde Windows versie, overschrijven van een door een fabrikant aangepaste versie, bèta versie etc.
Zoek eens handmatig bij de fabrikant van de netwerkkaart naar de juiste driver versie en vergelijk die met die door Drivermax word geïnstalleerd.
 
Terug
Bovenaan