• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Snelheid bekabeld netwerk (te) laag


René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.537
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dat kan komen door de slechte kabel. Als je die korte kabel aansluit zal er vermoedelijk 1.0 Gbps staan
 

densoft

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2012
Berichten
364
Inderdaad. Vervang de kabel zou ik zeggen. Of breng die nieuwe kabel terug (defect).
 
Topicstarter
Topicstarter
T

tiski

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 jul 2019
Berichten
9
Ziggo
Internet
Gebied
?
Thnx voor de snelle reacties. Ik ga er mee aan de slag :6
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
5.957
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kan ook aan een instelling liggen (Bij apparaat beheer) van je netwerkkaartje. Heb ik ook ooit gehad.
25212
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
720
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
heb je zelf de connectoren erop gezet? kleurvolgorde is cruciaal.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.132
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Of je mist er 1 van de 8 en je hebt maar 100 mb/s zoals ik al eerder aangaf

Hoe je dit doet staat bijv. hier

 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.169
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Kijk ook eens naar de contacten van de stekkers. Het is mij ook al eens gebeurd met een nieuwe kabel uit de verpakking.: Bij het onder een plint doorschuiven kwam er een zandkorreltje van een paar tiende mm klem te zitten tussen de contacten. Met het blote oog viel het niet direct op.

Zie hier voor de foto ervan.
 

wssc

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 aug 2005
Berichten
45
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Topicstarter
Topicstarter
T

tiski

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 jul 2019
Berichten
9
Ziggo
Internet
Gebied
?
heb je zelf de connectoren erop gezet? kleurvolgorde is cruciaal.
Ja, kans is dus aanwezig dat de connectoren niet goed zitten. Ik heb nieuwe besteld. Zet ze er morgen op en hoop dat het daarmee is opgelost. Deze Kopp connectoren had ik er op zitten en volgens instructie B op sticker gemonteerd:
Boven: oranje-wit, oranje, groen-wit, groen
Onder: blauw, blauw-wit, bruin, bruin-wit
25226
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
76
Persoonlijk zou ik een stekker liever knijpen (met tang). Maar goed, zo'n toolless connector zou ook moeten werken. Je moet dan wel zorgen dat alle aders ook goed in de sleuven gedrukt worden. En zorg ervoor dat aan de andere kant van de kabel de aders op dezelfde volgorde gemonteerd zijn.