• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Series automatisch opnemen lukt niet meer


Sabel

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2019
Berichten
5
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Ik gebruik al jaren tot tevredenheid de mediabox. Tot voor enkele maanden kon ik probleemloos series opnemen als ik voor 'alle afleveringen' koos. Maar sinds enige tijd lukt dat niet meer: ik kies voor alle afleveringen opnemen, het icoon voor herhaald opnemen verschijnt keurig, maar des ondanks wordt de volgende aflevering niet automatisch opgenomen ondanks dat het tijdstip van uitzending ongewijzigd is. Ik heb de box al diverse malen aan- en uitgezet. Dat helpt niet. Nogmaals, ik heb de box al jaren en heb nooit met dit probleem te maken gehad.

O ja, tot slot nog: na het bekijken van de opname, wis ik 'm, anders loopt de HD vol. Je zou denken dat dat wissen tegenwoordig tevens leidt tot het wissen van de herhaalopdracht. Dat lijkt op een update fout, want tot voor een paar maanden had ik geen last van dit probleem.

Heeft iemand een oplossing, of moet ik de klantenservice van Ziggo maar eens bellen?
 

ustinov

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 jan 2010
Berichten
26
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Een keer een reset uitvoeren wilde bij mij wel eens helpen. Maar na een paar maanden kwam het probleem meestal wel weer terug.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Sabel

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2019
Berichten
5
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Hoi Ustinov, bedankt voor je reactie.
Bedoel je met 'resetten' het aan- en uitzetten van de mediabox?
Dat heb ik al een paar keer gedaan, maar het helpt niet.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.466
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dan kun je de box terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Met behoud van je opnames
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Sabel

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2019
Berichten
5
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Hoi Piente, Ik neem aan dat je niet bedoelt dat ik de box aan- en uit moet zetten. Dat heb ik al vaak gedaan. Maar hoe zet je de box dan terug naar de fabrieksinstellingen?
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.466
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Via het menu In je mediabox. Zit helemaal links. daar even verder kijken.

Anders een front panel reset

 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
S

Sabel

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2019
Berichten
5
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Oké, dat is nuttige info. Ga ik dit weekend eens proberen. Dankjewel.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.466
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
8. Hoe moet ik de Extra Mediabox XL opnieuw installeren?
Verbergen
Het installeren van een Extra Mediabox XL is relatief eenvoudig maar kan soms door iets kleins in de soep lopen. Wat sowieso als eerste van belang is, is om te controleren of de Mediabox XL (hoofdbox) wel klaar is om signaal te geven aan je Extra Mediabox XL.

Ga hiervoor naar:
Menu -> Opties- > Uitgebreide Instellingen -> Mediabox XL -> Actieve Extra Mediaboxen.
Kijk bij 'Menu -> Opties -> Uitgebreide Instellingen -> Mediabox XL -> Actieve Extra Mediaboxen' of daar het juiste aantal staat.

Zie je daar niet het juiste aantal dan gaat je Extra Mediabox XL sowieso niet werken. Neem dan contact op met de helpdesk of plaats hier een bericht. Staat er wel het juiste getal dan kun je verder met de installatie. Alle situaties en mogelijkheden daarvoor staan in dit handige stappenplan. De instructies zijn helder uitgeschreven en staan ook duidelijk in beeld op de boxen. Door te snel de installatieschermen door te drukken kun je nog wel eens bedrogen uitkomen. Neem dus rustig de tijd!

Als laatste nog een tip voor wanneer je kiest voor MoCa. Heb je een versterker in huis dan kan het zijn dat deze het signaal voor MoCa niet doorlaat. Je kunt dan de extra Mediabox XL niet op een aparte uitgang van de versterker gebruiken. Je zal dan op één van de uitgangen van de versterker een aftakelement moeten plaatsen. Zie het plaatje hieronder. Kom je er toch niet uit dan kun je uiteraard ook van onze installatiegarantie gebruik maken.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Sabel

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2019
Berichten
5
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Nogmaals bedankt voor de uitgebreide info!
 

DirkLui

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 dec 2010
Berichten
616
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
O ja, tot slot nog: na het bekijken van de opname, wis ik 'm, anders loopt de HD vol. Je zou denken dat dat wissen tegenwoordig tevens leidt tot het wissen van de herhaalopdracht. Dat lijkt op een update fout, want tot voor een paar maanden had ik geen last van dit probleem.

Heeft iemand een oplossing, of moet ik de klantenservice van Ziggo maar eens bellen?
Als ik een aflevering van een serie wis en deze aflevering wordt bijvoorbeeld de volgende dag herhaald dan neemt de mediabox XL deze vrolijk weer op want blijkbaar vergeet die dat het al een keer opgenomen is:)