Schakel mee gaat niet lekker.


piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.448
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zoals vele een brief gehad dat het analoge signaal gaat vervallen.
Alles volgens het stappenplan uitgevoerd bij een vriend die dit zelf niet kan. Het omschakelen gaat prima met het stappenplan. Op 14 zit ziggo sport dus even kijken of alle zenders er zijn. Niet dus. Geen lokale omroep en de regionale omroep met blokjes. Kabel vervangen welke tussen de tv en het aop zit. Helaas geen verbetering.

Volgende stap bellen met de helpdesk. Ook zij komen tot de conclusie dat dit niet goed is. Het aop is in deze eeuw nog steeds de originele aop. Er wordt een monteur aangestuurd. En deze komt een paar dagen later. Deze vindt het signaal prima maar gaat toch de tv de zenders opnieuw laten zoeken. Het beeld vindt hij prima dus gaat hij weer.

Ik kom langs kijk of de lokale zender te ontvangen is. Niet dus wel komt de melding in beeld mee te schakelen naar digitaal. Maar dat had ik al gedaan. Weer bellen met de helpdesk. Opnieuw zal er een monteur moeten komen voor een beter signaal. Het mee schakelen gaat dus niet lekker.

Kortom zo iets simpels gaat al fout.
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
1.536
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heeft wel of geen lokale omroep niet te maken met het netwerk-id?
4444 of 5555?
Welk netwerk-id heb je gebruikt?
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
889
Gebied
fZiggo
"komt de melding in beeld mee te schakelen naar digitaal"......deze melding komt niet op digitale kanalen...
kijk je zekers digitaal? volgens mij staan de zenders nog op analoog. ATV of DTV....
 
Topicstarter
Topicstarter
piente

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.448
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Netwerk 4444 zoals aangegeven. @robjanssen Ik had dit ook zo ingesteld en nog een 2 tal andere instellingen. Dit alles volgens de site

Toen ik dit ingesteld had stond alles goed. kanaal 14 was ziggo sport. En dan staat alles goed op digitaal ingesteld. Thuis had ik dit ook gedaan vooral uit nieuwsgierigheid en weten hoe dit werkt. (Thuis ging dit erg snel en goed)

Maar we misten enkele zenders o.a. de lokale omroep.

Daarop is een monteur gekomen en die zat wat te zappen en liet de zenders opnieuw zoeken en hij vond het signaal prima genoeg. Geen blokjes meer in beeld en de lokale omroep was er weer. maar geen ziggo sport op kanaal 14 en daarmee was hij klaar met deze storing. iets van 5 minuten binnen geweest.

Toen ik keek of de storing verholpen was zag ik dus dat ziggosport niet meer in beeld was wel de mededeling om om te schakelen naar digitaal. Dus ik had alles aangepast naar digitaal kijken en de monteur had dit weer verandert naar analoog kijken.

(En ik heb het inmiddels weer omgezet naar digitaal kijken met ziggo sport op 14 maar weer slecht beeld op de regionale omroep en zonder de lokale omroep) (Thuis heb ik alles wel)

Volgende week mag een nieuwe monteur het signaal verbeteren. cq controleren of het signaal wel goed is.
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.702
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat is waarschijnlijk een verouderde AOP. O.a. de lokale omroepen worden op een lage frequentie doorgeven en een oude AOP laat die niet door. Waarschijnlijk doet TV5 op kanaal 71 het ook niet.
 
Topicstarter
Topicstarter
piente

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.448
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Er is heel veel gesloopt er zat een te oude versterker die ook een deel van het signaal tegen hield. 3 verdeel blokken 2 aop punten in de meterkast. nog een onbekend kastje waarvan de monteur ook de toegoegde waarde niet kende. Net als de 2 aop punten.
Uiteindelijk heeft hij een nieuw aop gemaakt. Hierop zit een modem waarop alleen de telefoon draait en de tv aansluiting de aansluitdoos in de woonkamer is vervangen. vanaf morgen is in elk geval het analoge deel uitgeschakeld. Normaal zie je een groene kabel hier hebben ze een grijze kabel toegepast.
 

nanny

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 okt 2020
Berichten
1
Ik heb op kanaal 14 de lokale omroep zitten en nergens ziggo sport te vinden. Dus volg het stappenplan tot ik bij de setup in automatich instellen zit. Daar krijg ik dus een ander vakje te zien dat nergens in het stappenplan staat. Ik kan dus geen frequentie en zo veranderen cq invullen. Ja wat nu. Moet ik nu nieuwe tv's gaan kopen omdat ze zo nodig willen dat ik digitaal kijk? Ik hoef helemaal geen 80 zenders. Ik wil gewoon blijven kijken zoals ik nu kijk. Wat een gedoe weer. Bah.