• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Safari browser op laptop werkt niet meer na installatie Gigabox


edkeijzer

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 apr 2021
Berichten
7
Na het installeren van mijn Gigabox werkt op 1 apple computer mijn safari niet meer! (blijft hangen) Bij het uitschakelen van de firewall in de router werkt het wel!
Hoe kan dit?
Het gebeurd dus draadloos en alleen bij 1 apple computer terwijl een andere apple computer met dezelfde configuratie en ook draadloos het wel doet! Rarara
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.711
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Als je de firewall uitschakelt en het werkt dan wel, dan zou je zeggen dat er een verkeerde firewall rule in je router staat.
Heb je daar al eens gekeken? Welke rules / port forwards staan daar ingesteld.
Welke router is het eigenlijk?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.711
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Is het een oudere versie van safari?
Heel misschien heeft het te maken met IPv6.
Als je geen firewall/portforwarding ziet dan is IPv6 geactiveerd.
Op zich moet dat natuurlijk werken.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

edkeijzer

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 apr 2021
Berichten
7
Geen oudere versie! Het is de nieuwste versie OSX en Safari en de poorten die open staan hebben met mijn NAS te maken!!
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.711
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Waar heb je die poorten opengezet, in de router of de nas zelf?
Kun je daar eens een screenshot van maken?
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.607
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het is de nieuwste versie OSX en Safari
Bij Safari is het versienummer gekoppeld aan de OSX versie. Draaien de mac's waar er geen problemen zijn op dezelfde OSX versie? (Er moet iets zijn wat die ene mac anders maakt.)
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen hoe een firewall invloed kan hebben op het uitgaand verkeer van een browser. Is het probleem alleen bij safari en niet bij andere browsers?